Frissen Zalából

2022.02.10. 15:00

Plüssmackókból nyílt kiállítás a kiskanizsai Pipitér tagóvodában (videó)

A Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér tagóvoda gyermekeinek sikerült a mackókat kicsalogatni a barlangjukból, és néhány napra beköltöztetni az óvodába. Kivételes kiállítás várta néhány napig a látogatókat.

Benedek Bálint

A gyerekeknek nagyon tetszik a macikiállítás, melynek kapcsán tanultak is az állatokról

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A szülők és gyermekek gyűjteményéből készült mackó kiállítás az intézmény farsangi projektjének egyik kiemelt állomása. A csoportjaikban ismerkedtek a medvefajtákkal, élőhelyükkel, építettek medvebarlangot, énekeltek, meséltek és eljárták a medvetáncot is. 

Göndör Réka, a Pipitér tagóvoda vezetője elmondta: a klímaváltozással kapcsolatban a jegesmedvék életterének csökkenéséről is beszélgettek a gyermekekkel. A Sarkvidék jégtáblái rohamos olvadásnak indultak, ezért a medvéknek egyre több energiájába telik a vadászat, egyre kevesebb az élelmük. Február 27-e a jegesmedvék nemzetközi napja, innen merítettek témát, melynek feldolgozásához a digitális eszközeiket hívták segítségül.

 

– A kiállítás nem csupán egy mackókból álló gyűjtemény bemutatása, hanem tematikus kiállítás, mely tudást rendszerező és közvetítő is egyben – folytatta. – A medvék élőhelyét mutatja be, táplálkozásukat, vagy épp az óvodások mindennapjaiból vett életképeket, családmodellt. Több mint 100 medve látható a tárlaton, köztük a szülők féltve őrzött, gyerekkorukban kapott játékai is. Így értékmegőrző és értékteremtő funkciója is van az általunk megálmodott kiállításnak. A medve projektet a fánksütés, farsangi előkészületek és a mulatság, végül hamvazószerdán a farsangi időszak ugyancsak tematikus lezárása követi.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában