Tiszteletdíj

2022.02.17. 11:00

Nem szavazta meg az emelést a Tiéd a Város frakció

Nem vett részt az önkormányzati vezetők és képviselők illetményének, tiszteletdíjának megemeléséről szóló határozati javaslat szavazásában a Tiéd a Város frakció.

Arany Gábor

Erről is szó esett az önkormányzati képviselőcsoport szerdai tájékoztatóján. Keresztes Csaba frakcióvezető elmondta: amikor a tanárok sztrájkolni kényszerülnek a megfelelő bérekért, és hasonló a helyzet több más ágazatban, jobb helye is lenne ennek a pénznek. Ezért a határozatról szóló döntéskor kikapcsolták a szavazógépüket, mert semmilyen formában nem kívántak ebben részt venni. 


A többségi frakció által elfogadott költségvetésből kiemelte: iparűzési adóból 800 millió forintos kiesés várható, és az esetleges kormányzati kompenzáció mellett is több százmilliós lehet a hiány. Megemlítette: a városi uszoda fenntartásának finanszírozása sem rendeződött még. 


Góra Balázs képviselő a 2026-ig szóló drogellenes stratégia, illetve ifjúsági koncepció kapcsán javasolta, hogy köztes időben, 2024-ben is vizsgálják meg, mi valósul meg az elképzelésekből. E felvetés támogatást kapott.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában