Frissen Zalából

2022.02.16. 15:00

Megszépül a kis kastély Bánokszentgyörgyön

Saját forrásból újítják fel a dél-zalai településen a családsegítő központ irodájának otthont adó épületet. A hegyi út rendbetételére viszont pályázati pénzt is nyert az önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

Horváth Károly az iroda falait festi

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Baumgartner László polgármester elmondta: a településen kis kastélyként ismert épület – melyben az iroda is működik – csaknem kétszázötven éves múltra tekint vissza. 


– Sajnos az ingatlan az évek alatt eléggé amortizálódott, ezért most már muszáj volt hozzálátnunk a felújításához – bocsátotta előre a polgármester. – A múlt év végén különített el pénzt a munkálatokra a képviselő-testület, közel kétmillió forintot költünk a beruházásra. A következő időszakban nemcsak az iroda újul meg, hanem a hozzá kapcsolódó helyiségek, valamint a Bucsutai Gondozási Központ Bánokszentgyörgyi Telephelye is. 


Baumgartner László azt is jelezte: a zártkerti program keretében közel 19 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a hegyi út felújításának folytatására. Az út 1 kilométeres szakaszát két évvel ezelőtt kőzúzalékkal újították fel szintén pályázati támogatással, most pedig a másik egy kilométert javítják. Az elnyert pénzből 50 köbméteres víztározó is készül a csapadékvíz-elvezetés érdekében. A településvezető hangsúlyozta: az útfelújításnak nemcsak az itt élők szempontjából, hanem a turizmus vonatkozásában is van jelentősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában