Költségvetés

2022.02.17. 17:00

Megnövelte a büdzsét a szennyvízprojekt Zalaszentgróton

Egyhangúlag fogadta el a város idei költségvetését Zalaszentgrót képviselő-testülete kedden délután.

Szabó Judit

Rekordösszegű, közel 6 milliárdos költségvetésből gazdálkodnak idén, tájékoztatta lapunkat Baracskai József polgármester. Azért ilyen magas a főösszeg, mert a beruházási kiadásokban szerepel egy nagy európai uniós szennyvízprojekt 3,9 milliárd forinttal. Felújítják a zalaszentgróti szennyvíztisztítót, és csatornáznak a vezetékes hálózattal még nem rendelkező részeken. Türjén megszűnik a tisztító, a türjei szennyvizet is Szentgróton kezelik majd, s kiépül a szennyvízhálózat Tekenyén. 

A bevételek között jelentős az iparűzési adó, amelyet a tavalyi 208 millió forinttal szemben 240 millióra terveztek. A bevételi oldal meghatározó eleme az előző évről áthozott, több mint 450 milliós maradványpénz is. 

A költségvetésben szerepel kerékpárút- és hídépítés, épületek, közösségi terek felújítása. Pályázatot szeretnének benyújtani ezenkívül az óvoda és az egészségügyi központ felújítására. 

A termálfürdő tavaly először egész évben működött, továbbra is ezt tervezik, a február végétől májusig tartó karbantartási időszakot leszámítva. Fontos célja a városvezetésnek az is, hogy a lakossági igények kiszolgálása érdekében újabb kereskedelmi egységek telepedjenek le, már tárgyalnak több céggel ez ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában