Frissen Zalából

2022.02.16. 08:00

Már méltó környezetben áll Rákóczi mellszobra Zalaegerszegen

Méltó környezetet kapott II. Rákóczi Ferenc mellszobra, a beruházás részleteiről kedden a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót.

Arany Gábor

Böjte Sándor Zsolt, Balaicz Zoltán, Vigh László és Pethő István, a kivitelező Sprint Kft. ügyvezetője

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A fejedelem szobrát Béres János készítette el, s a városi önkormányzat, a Zalai Polgári Körök Egyesülete, valamint a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete állíttatta a rendezett tanácsú várossá nyilvánítás 135., és a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából. Az alkotást 2020. június 5-én avatták fel. 


Már az átadásakor elhangzott az ígéret, hogy a szobor méltó környezetet kap. Erre most került sor, számolt be a Kovács Károly városépítő programból finanszírozott 17,5 millió forintos beruházásról Balaicz Zoltán polgármester. Felidézte, az elmúlt években felújították a sportcsarnok, valamint a Keresztury VMK előtti teret. A továbbiakban 2024-ig valósul meg a Rózsák tere, majd a Csány László és a Deák Ferenc tér teljes felújítása. Ezt a Mérlegház helyreállítása, környezetének rendezése követi. 

 


A beruházások kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a városba érkezők az első benyomásaikat a közterületek állapota és a szolgáltatások színvonala alapján szerzik. A kedvező kép az első lépés is lehet azon az úton, amely egy vállalkozás letelepedéséhez vezet. Ezért fontos, milyen arcot mutat a város, tette hozzá. 


Böjte Sándor Zsolt, a településrész önkormányzati képviselője tapasztalatai szerint a tér hamar elnyerte az emberek tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában