Frissen Zalából

2022.02.22. 12:04

Majdnem 22 kilogrammos pontyot fogtak ki a nagykanizsai Csónakázó-tóból

Bozsek Dávid számára jól indult a hétfő, pecatúrájának második napján kifogta élete legnagyobb halát.

Horváth-Balogh Attila

Bozsek Dávid a méretes ponttyal

Forrás: Nagy Olivér

S jelen állás szerint a Csónakázó-tóét is, ugyanis a gyönyörű tőponty felülmúlja a tavaly májusban kifogott, közel 20 kilogrammos potykát, mely eddig viselhette a tórekorder címet.

 

– Több napos pecatúrára jöttem ki a Csónakázó-tóhoz vasárnap délután, ahol szerdáig maradok - árulta el a nagykanizsai Bozsek Dávid. - A második napon akadt horogra a nagyszerű tőponty, melyről a mérlegelés után kiderült, hogy 21,80 kilogrammos. Azaz tórekorder, de egyéni rekorder is az én pecás pályafutásomban, amely még a gyermekkoromban indult.

 

Dávid elmondta: álmában sem gondolta volna, hogy február 21-én kiül a tópartra és kifogja élete legnagyobb halát. Nem kellett soká fárasztani a pikkelyest, mert a hideg víz következtében kialakult dermedtség miatt le volt lassulva.

 

– A bojlis módszerrel sikerült horogra akasztanom, amivel ugyan nem régóta foglalkozom, de nagyon jónak ítélem - fogalmazott a férfi. - Nagy hangsúlyt fektettem a megfelelőnek tűnő hely kiválasztására, úgy vélem, ez is szerepet játszhat a sikerben.

 

Hogy nem a korábbi tórekorder halat sikerült ismét, kissé kövérebben kifogni, azt bizonyítja, hogy annak volt egyfajta különös ismertető jele, egy pikkelyrendellenesség. A mostani különlegességét törött farokúszója adja, amiről később is meg lehet majd ismerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában