Támogatás

2022.02.16. 13:00

Kiosztották a tüzelőt Türjén

Idén 3 millió 200 ezer forintot nyert az önkormányzat szociális célú tűzifa-támogatásra, amelyből 180 családnak tudott segíteni.

Péter B. Árpád

Nagy Ferenc polgármester elmondta, a napokban végeztek a háztartásonként 1,1 köbméter fa kihordásával, amiben a hivatal dolgozói és a közmunkaprogram résztvevői is segítettek. 


A község vezetője arról is beszélt, hogy most egy, a településhez közeli erdőrészből érkezett a fa, de Türjének így is 700 ezer forintjába került az igényelt mennyiség ideszállítása. A faluban aztán saját erőből és eszközökkel vitték házhoz a tüzelni valót. 


– Összesen 200,2 köbméter fát vásároltunk, amiből 178 köbméter volt a támogatott – szögezte le Nagy Ferenc –, a többi költségét saját forrásainkból pótoltuk, de egyetlen igénylőt sem akartunk visszautasítani, azokat se, akik néhány napot késtek a jelentkezéssel. 


Az egyedülálló, főleg nyugdíjas háztartásokban 130 ezer forint alatti havi jövedelemnél lehetett tűzifát igényelni, többkeresős, többtagú család esetén pedig személyenként 105 ezer forint volt a határ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában