Monstre műsorral

2022.02.24. 11:30

Huszonöt éves a Zalagyöngye Táncegyüttes, már készülnek az évfordulóra

Huszonöt éves a Zalagyöngye Táncegyüttes, az évforduló megünneplésére monstre műsorral készül a csapat. Az utánpótlást adó Szikrák Táncegyüttes fiataljai pedig hamarosan jelentős versenyeken vesznek részt.

Horváth-Balogh Attila

A főpróba egy pillanata, képünkön Herczeg Flóra és Tuboly Csongor Fotó: Szakony Attila

Mindezek okán a minap nyilvános főpróbát tartottak a néptáncosok a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

 

 

- A fiataljaik regionális és szóló néptáncversenyekre készülnek - árulta el Tóth István "Csonti", a Zalagyöngye és a Szikrák koreográfusa, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház vezetője. - Abán területi válogató lesz szombaton ifjúsági korcsoportban, Sopronban pedig a kisebbeknek rendeznek regionális megmérettetést. Ezek jelentős, nagy versenyeknek számítanak a hazai néptáncmozgalomban, ezért fontos, hogy a gyerekek maximálisan fel legyenek készítve.

 

 

Eközben a felnőtt csapat, a Zalagyöngye Táncegyüttes is készül a fennállása 25. jubileumának megünneplésére. 

 

- Jubileumi műsorunkat a Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében, április 2-án 18 órai kezdettel láthatja a közönség a Hevesi Sándor Művelődési Központ színpadán, "Emlékképek " címmel - folytatta Tóth István. - Miközben készültünk a születésnapunk megünneplésére, szomorúan konstatáltuk a többiekkel, hogy bizony, gyorsan elrepült ez a negyedszázad, úgy tűnik, mintha most kezdődött volna ez az egész... Gondolkodtunk, mi legyen a repertoár, új produkciót készítsünk-e, végül arra jutottunk, hogy az elmúlt 25 év műsoraiból (Lakodalmas, Szüret, Vonulnak a regruták) nyújtunk át egy válogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában