Fejlődés, bővülés

2022.02.23. 18:00

Gépjárműt és kuvaszt is kapott a zalaszántói Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

A helyi Tűzoltó és Polgárőr Egyesület 2019-es újjáalakulása óta folyamatosan fejlődik, bővíti felszereléseit, eszközeit.

ZH

Soós Norbert, a polgárőr-egyesület elnöke az új szolgálati autóval Fotó: Szeitl Krisztina

A szervezet lapunkat arról tájékoztatta, hogy az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztálya folyamatosan népszerűsíti a hungarikumnak számító magyar pásztor- és vadászkutyát, kiemelten a kuvasz fajtát.

 

Az Országos Polgárőr Szövetség Zala megyében elsőként a Zalaszántói Tűzoltó és Polgárőr Egyesületnek adományozott - a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) együttműködésével - egy Erdőszéli- Fehér-Ördög Csipke nevű kuvaszt.

 

A kutya 2021 júliusában került egy lelkes polgárőr családhoz, ahol Kucséber László és édesapja vállalta a gondozását. A kutya a későbbiekben kiképzésben is részesül, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni a polgárőrök munkáját. Január 15-én pedig egy rendezvény keretein belül a kuvasz nyilvános bemutatása is megtörtént, közölte a civil szervezet.

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt Magyar falu program Falusi Civil Alap pályázatán egy gépjármű beszerzésére is lehetőséget kapott az egyesület. Nagy szükség volt a szolgálati autóra, mert a közel 40 kilométer hosszú hegyi utakon nehezen tudtak szolgálatot teljesíteni. A pályázatnak köszönhetően 2022 februárjától a polgárőrök egy Suzuki Vitara gépkocsival látják el feladatukat a településhez tartozó kül- és belterületi utakon. Az autó nagy segítség lesz a közbiztonság fenntartásában és a rendezvények biztosításában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában