Magyar falu program

2022.02.22. 08:00

Fontos külterületi utat sikerült felújítani Iharosberényben

Az önkormányzat a Magyar falu programban 30 millió forintot nyert el egy külterületi út felújítására, az avatót múlt pénteken tartották.

Horváth-Balogh Attila

A múlt hét péntekjén lezajlott avatóünnepségen balról Zsirmon Endre, mellette Szászfalvi László Fotó: Varga Róbert

 A projekt keretében 1584 négyzetméternyi útszakasz és 414 négyzetméter nemesített padka felújítására került sor. Az út egy korszerű sertéstelephez vezet, mely munkalehetőséget biztosít a településen. Az átadón Szászfalvi László, a somogyi térség országgyűlési képviselője kiemelte: bár a Magyar falu program csak pár éve létezik, segítségével máris sok minden épült-szépült a falvakban, csak hazai pénzügyi forrásból. Rámutatott: Iharosberény aktív pályázó település, ez önmagában példaértékű, az pedig különösen, hogy a projekt az önkormányzat és a sertéstelepi vállalkozás összefogásával valósult meg.

 

Zsirmon Endre polgármester is a Magyar falu program fejlődésben betöltött kulcsszerepét, illetve az összefogás, az állandó megújulás és a fejlődni akarás fontosságát emelte ki.

 

 

Ledniczky Miklós Jánosné alpolgármestertől megtudtuk: Iharosberényben a legnagyobb folyamatban lévő fejlesztés a 350 millió forintos pályázati pénzből épülő, 3 csoportos minibölcsőde. Az intézmény a legkorszerűbb technikával épül, minden igényt kielégítő eszközökkel lesz felszerelve, már szakembereket is képeztettek ki hozzá és várhatóan szeptemberben nyitja kapuit.

 

A Magyar falu programhoz idén is adott be pályázatokat a falu: járdák felújítására, a térségben élőket ellátó fogorvosi szolgálat eszközfejlesztésére, valamint a temetőkerítés felújításra. Ezeken kívül az iharosberényi civil szervezetek is pályáztak az MFP-hez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában