Kinyílik a tér

2022.02.10. 07:00

Borsfai újdonságok – új iskola és üdvözlő felirat

A legtöbb autós rutinszerűen hajtott át eddig a völgyben hosszan elnyúló dél-zalai településen, de most történt valami, ami a falu közepén lassításra készteti a közlekedő embert.

Győrffy István

A tavaly elkészült Borsfa üdvözlő felirat a falu közepén

Forrás: Győrffy István

Az önkormányzat és az iskola térségében, egy kis virágos parki építmény fölött hatalmas fehér betűkkel virít Borsfa felirata, amelyen az „o” betűből piros szívet formáztak. A tavaly elkészült üdvözlő felirat után kinyílik a tér, melyet egy modern, „bárhol megállná a helyét!” épület zár le. Ez a Fekete István Általános Iskola új tömbje, előtte parkolóval, melynek ünnepélyes átadása a közeljövőben történik meg. Az iskola mintegy másfél milliárd forintból épült újjá, a régi helyére szinte teljesen új építmény készült, olyan, amilyet városban is ritkán látni. Mint megtudtuk, az épület használatbavételi eljárása már zajlik, s legkésőbb március elejére beköltözhet a tornacsarnokkal is rendelkező épületegyüttesbe a 130 tanuló és a 14 tanár. A felújított és kibővített általános iskola természetesen központi szerepet is betölt majd a körzetben, hiszen nemcsak Borsfáról, hanem a környező településekről is járnak ide szép számban diákok.

Hamarosan birtokba vehetik a tanulók és tanáraik Borsfa új iskoláját

Forrás: Győrffy István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában