Frissen Zalából

2022.02.05. 09:00

Árkolási munkákat végeznek Kerkabarabáson

A települések bel- és csapadékvíz-elvezetése terén az volna a kívánatos megoldás, ha a teljes belterületen egyben valósulnának meg a munkálatok. Kerkabarabás erre lesz jó példa, hiszen több mint százmillió forintos pályázati támogatással a község összes utcájában árkolási munkákat végezhetnek.

Gyuricza Ferenc

Pácsonyi Imre, Vigh László és ifj. Paál István a Kultúrház utcai vízelvezető ároknál

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Minderről Vigh László, a térség országgyűlési képviselője beszélt azon a sajtó­tájékoztatón, amelyen Pácsonyi Imrével, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökével, valamint ifj. Paál Istvánnal, a község polgármesterével együtt ismertette a beruházást. Vigh László kiemelte, azért is volna üdvözítő minden településen így elvégezni a környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését, mert a víz akkor is megkeresi a maga útját, ha az árokrendszert csak szakaszosan újították fel. 


Pácsonyi Imre kiemelte: a Kerkabarabásnak megítélt 102 millió forintra egy sikeres terület- és településfejlesztési operatív programos pályázat biztosítja a fedezetet. Zala megyében eleinte 912 millió forint állt rendelkezésre vízelvezetéssel kapcsolatos fejlesztésekre, ám látva az igényeket, többszöri emeléssel 6,3 milliárd forintra növelték az összeget. Így közel 70 településen valósulhatnak meg bel- és csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos munkák. 


Pácsonyi Imre azt is elmondta: a munkálatok köre sokrétű, az árkok tisztításától kezdve az átereszek cseréjén át a védművek kialakításáig vagy szivattyúk vásárlásáig sok minden belefért, mindig a helyi igényekhez igazodóan. 


Ifj. Paál István kérdésünkre arról számolt be, hogy a község környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése jelenleg tervezési szakaszban van, ezt követi a közbeszerzési eljárás. A kivitelezés várhatóan nyár végén, legkésőbb ősz elején indulhat, s reményeik szerint még ebben az évben be is fejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában