Megfelel a kor követelményeinek

2022.02.09. 11:00

A gősfai faluház megint szép lett

Hivatalosan is birtokba vehették kedden az érintettek a település felújított faluházát, melyet a Magyar falu programban nyert 27,5 millió forintos forrás felhasználásával hoztak rendbe.

Jóna István

A szalagátvágáson Manninger Jenő, Farkas Tiborné, Nagy Bálint és Baumgartner József a kivitelező Rapi-Ép Bt. képviseletében

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

A kedden megrendezett ünnepélyes átadóval újabb mérföldkőhöz érkezett Gősfa, hiszen az 1958-ban épült, egykor családi házként, jelenleg pedig faluházként funkcionáló épület külső-belső felújítása befejeződött. 

 

 

Farkas Tiborné polgármester a rendezvényen elmondta: az évek során kisebb volumenű munkák elvégzésével folyamatosan szépítették az épületet, de a kornak megfelelő színvonalúra most tudták csak kialakítani. A projekt keretében az épület teljes belső felújítása, a nyílászárók és a burkolatok cseréje, festés, a mennyezet felújítása, az elektromos és a fűtési rendszer korszerűsítése valósulhatott meg. 

 

 

Az átadón Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője példaként említette Gősfát, hogy egy ilyen kis településen is megvalósulhatnak nagy fejlesztések. Kiemelte: a választókörzetében a Magyar falu program hatálya alá eső 98 település eddig több mint 7 milliárd forintot nyert el. Az ünnepségen részt vett Nagy Bálint országgyűlési képviselőjelölt is, aki ugyancsak gratulált a faluház felújításához. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában