#keszthelyfejlődik

2022.01.29. 07:00

Tovább bővül Keszthely családtámogatási rendszere

Tovább bővül a város családtámogatási rendszere, a részletekről Nagy Bálint polgármester adott pénteken tájékoztatást.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint a sajtótájékoztatón

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Megtartotta első idei ülését a képviselő-testület, s a városvezető a tanácskozás fontosabb témáit foglalta össze. Elhangzott: november óta babaköszöntő csomaggal kedveskedik Keszthely minden újszülöttnek, ami kedvező fogadtatásra lelt. Most pedig – egyeztetve az egészségügyi dolgozókkal, védőnőkkel, gyermekorvosokkal – az agyhártyagyulladás elleni védőoltás támogatásáról határozott a testület. 

 

 

Ez egy három elemből álló oltássorozat, és a második teljes díját vállalja az önkormányzat, ami 25-30 ezer forintos támogatást jelent személyenként – folytatta Nagy Bálint. Erre, az előzetes felmérések alapján, 3,6 millió forintot tervez a város, ami a költségvetésben is szerepel majd. Az oltást február 1-jétől lehet igényelni, a formanyomtatvány a város honlapján lesz elérhető. A támogatást az oltóanyag megvásárlását követően, 90 napon belül lehet igényelni. 

 

 

Egy másik fontos döntést a közelmúlt tragédiája indokolta. Nagy Bálint elmondta: a fővárosban elhunyt egy ételallergiás gyermek, ezért úgy döntött, a polgármesteri keretből minden keszthelyi intézménybe – a bölcsődéktől az egyetemig – vásárolnak egy-egy úgynevezett EPIPEN-t, ami segíthet elkerülni az életveszélyes helyzeteket. Ez a 25 intézményt tekintve félmillió forintos kiadással jár, s a költségvetés elfogadása után azonnal beszerzik az életmentő eszközöket. 

 

 

A jövő évi büdzsében pedig már külön soron szerepelhet az új eszközök megvásárlása, mivel ezek szavatossági ideje maximum egy év. 

A keszthelyi családtámogatási rendszer pedig – kiegészítve a kormányzati intézkedéseket – a jövőben tovább bővülhet, tette hozzá a városvezető. Nagy Bálint azt mondta: a tapasztalatokat, visszajelzéseket, igényeket is figyelembe veszik az új elemek meghatározásakor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában