Frissen Zalából

2022.01.07. 13:00

Természetjáró emlékhelyet alakít ki a dél-zalai túracsapat Magyarszerdahelyen

Nemcsak a túrázást, hanem a környék turistaútvonalainak felújítását, valamint az útirányjelző csomópontok karbantartását is folytatják a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat tagjai 2022-ben, akik mindezen túl egy komolyabb fejlesztés megvalósítását is tervezik.

Horváth-Balogh Attila

A csapat minden évben felkeresi az örömhegyi Rockenbauer Pál-emlékhelyet, archív képünk tavaly januárban készült

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Lőrincz Sándor túravezető közölte lapunkkal: a Szent Kristóf-pihenőhelyen Magyarszerdahely önkormányzatának támogatásával természetjáró emlékhelyet alakítanak ki, ahol minden év szeptemberében méltó módon megemlékezhetnek a természetjárás napjáról. A pihenőhelyhez egy fatárolót is építenek, továbbá részt vesznek a pihenőhely fabútorainak karbantar­tásában. 


A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra bejárását a belső-somogyi, valamint a Zalalövő és Rádiháza közötti szakaszok teljesítésével folytatják. Az Országos Kéktúra útvonalát is tovább járják a Keszthelyi-hegységben, valamint a Balaton-felvidéken. 


Szokásos többnapos túrájukat a Csereháton vagy a Börzsönyben tartják meg majd. Január 15-én rendezik meg a téli túrát Rockenbauer Pál születésnapja alkalmából. Találkozó 7.15-kor Nagykanizsán, a busz­állomás 13-as kocsiállásánál. A busszal Zalakarosig utaznak a résztvevők, onnét rajtol valójában a túra, mely során útba ejtik a kilátót, felkeresik Zala­újlakot, a Gesztenyeházat, a Rockenbauer Pál-emlékhelyet (amit meg is koszorúznak), az örömhegyi kulcsosházat, a túra utolsó állomása pedig Nagy­bakónakon lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában