Vetélkedő 10–12 éveseknek

2022.01.28. 11:00

Keresik a megyék kicsi nagyköveteit

Hamarosan minden megyében és néhány határon túli helyszínen is elindul a Magyarság Kicsinagykövete verseny, amelyet 2020-ban hirdetett meg és pilot projektként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már lebonyolított a Generációk Találkozása Egyesület és a Jövőt Építők Generációja Egyesület.

ZH

– A jelentkező 10–12 év közötti kisdiákok többfordulós, játékos versenyen ismerhetik meg szülővárosukat, környezetüket, de a megoldásra váró feladatok során a hazaszeretet, a kultúra, a sport tisztelete és a család fontosságának érzése is elmélyül bennük – közölte a szervezők nevében Strack Mária ötletgazda. A megmérettetés hazánk 19 megyéjén és a fővároson túl öt határon túli, magyarok lakta régióra, Erdélyre, Kárpátaljára, a Felvidékre, az Őrvidékre és a Délvidékre terjed ki, kapcsolatot teremtve a belföldi és külhoni gyerekek között. A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített verseny során legjobban teljesítő diák elnyeri a Megye Kicsinagykövete, a második és harmadik helyezett a Megye Kicsiattaséja címet, és ők képviselhetik megyéjüket majd az országos megmérettetésen. 

 

 

Már minden megyében kiértesítették a szervezők az összes iskolát, és kérték, hogy a tanárok segítsék az 5–6. osztályosokat a regisztrálásban. A regisztráció sikeresen zajlik, majd elindul a verseny az Okos Doboz felületén, ahol két hetet töltenek el a diákok izgalmas, játékos versengésben. Innen 100 gyermek jut tovább a megyei vetélkedő második szakaszába, amelyben négy héten át e-mailben kapják a megyéjüket érintő kérdéseket, gyakorlati feladatokat. 

 

 

A kiértékelés után 30 gyermek kerül a megyei döntőbe, számukra izgalmas találkozókat is szerveznek helyi hírességekkel. A döntő március elejére várható minden megyében. Mindenütt kilenctagú zsűri választja ki pontozással a megye Kicsinagykövetét és két Kicsiattaséját. Valamennyi döntőbe jutott versenyzőt megjutalmaznak. A nyertesek pedig munkához is láthatnak: rendezvényeken, konferenciákon vehetnek részt, jótékonysági akciókban vállalhatnak szerepet például. 

 

 

Március 27-én Novák Katalin miniszter fővédnökségével tartják az országos döntőt, ahol a megye győztesei küzdenek meg egymással a Magyarság Kicsinagykövete és a Magyarság Kicsiattaséja címért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában