Frissen Zalából

2022.01.10. 18:00

Kartondobozba zárt nyulakat találtak Nagykanizsán

Két törpenyulat találtak egy lezárt papírdobozban nemrégiben állatvédők Nagykanizsa keleti városrészében. A megunt házi kedvencek most az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai telephelyén várják új gazdájukat.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A felháborító esetről Skanecz Tamás, a menhely telepvezetője tájékoztatta lapunkat. Elmondta: vasárnap a késő esti órákban kutyasétáltatás közben a Városkapu körtéren találták egy leragasztott kartondobozt. A felnyitást követően a dobozban fedezték fel a két didergő állatot, melyek már koszosak és éhesek voltak, hiszen semmilyen táplálékot nem "csomagoltak" melléjük. Remélhetőleg csak néhány órát töltöttek a szabad ég alatt, hiszen a lakáshoz szokott kisállatok nem bírnának ki egy éjszakát a szabadban.

Skanecz Tamás az "Élettér" Állat és természetvédő egyesület telephelyvezetője a kis árvákkal
Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az állatvédő jóvoltából kerültek a telephelyünkre – folytatta. – Szerencsére külsérelmi nyom nem volt a törpenyulakon, kaptak élelmet, s leginkább meleg, számukra kényelmes helyet. Most pedig várjuk, hogy valóban olyanok fogadják örökbe az árva állatokat, akiktől megfelelő gondoskodásra és szeretetre számíthatnak. A jövőre nézve nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha valaki úgy érezné, hogy a háziállata kinőtte a lakást, vagy nem szeretne gondoskodni a kisebb állatokról sem, akkor inkább értesítse a menhelyet. Bár inkább kutyákkal és macskákkal foglalkozunk, viszont például a nyulak szinte néhány óra alatt olyan helyre kerülhetnek, ahol minden törődést megkapnak.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában