Frissen Zalából

2022.01.14. 15:00

Karitászcsoport alakult a közelmúltban Iharosberényben

A faluban karitászcsoport alakult a közelmúltban, melynek tagjai rögtön nagy elánnal kezdtek bele a munkába.

Horváth-Balogh Attila

Az angyalbatyuk összeállításánál Kovács Sándorné, Csákné Kempf Adél, Ledniczky Miklós Jánosné, Paukovicsné Tuboly Ildikó, Balhási Józsefné és Bereczki Annamária segédkezett

Forrás: Zalai Hírlap

Ledniczky Miklós Jánosné alpolgármester, a csoport vezetője felidézte: mindig szeretettel és tisztelettel nézett fel azokra az önkéntesekre, akik valamilyen karitászszervezetben tevékenykedtek, innét jött az iharosberényi csoport létrehozásának ötlete is. 

– Hozzánk legközelebb Csurgón volt ilyen csoport, melynek vezetője, Bánki Zsuzsanna sokat segített az indulásnál – árulta el Ledniczky Miklós Jánosné. – Közreműködésével ismerhettem meg a Kaposvári Egyházmegyei Karitász két vezetőjét, Feketéné Szabó Márta igazgatót és helyettesét, Vidák Zitát. Útmutatásaik alapján november közepén Laczkó-Angi Gyula plébános, helyettes esperes támogatásával, 9 fővel megalakulhatott a csoportunk. Az alapítók (Kovács Sándorné, Kovács Sándor, Bálint Dzsenifer, Bálint Titanilla, Bencsik Mihályné, Paukovicsné Tuboly Ildikó, Balhási Józsefné, Csákné Kempf Adél) példás aktivitással tevékenykedtek az adventi időszakban. Saját programként a kisgyermekek örömére megszerveztük a „Hagyj el egy Mikulás-csomagot!” akciót. Boldog voltam, mert sok ember bekapcsolódott ebbe. Gyűjtöttünk Iharosberényben és Pogányszentpéteren is tartós élelmiszereket a „Tárjátok ki szíveteket!” programban, valamint angyalbatyukat is összeállítottunk. Ezeket karácsony előtt osztottuk ki Pogányszentpéteren, illetve Iharosberényben. Az élelmiszer mennyiségét nagy mértékben növelte a vöröskeresztes gyűjtés, illetve az egyházmegyei adomány. 

A csoport vezetője elmondta még: Bogdán Jánossal, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökével rögtönzött ajándékozásra is sor kerülhetett a falu karácsonyfája alatt. Pilisszentivánról rengeteg gyermekruhát kaptak az ottani karitászcsoport és vezetőjük, Páva Anett jóvoltából, melyeket a két ünnep között juttattak el azokhoz, akiknek szükségük volt rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában