Frissen Zalából

2022.01.31. 18:00

Háziállatokról „tanultak” a gyerekek a zalaegerszegi Mikes óvodában

A Mikes óvodában a népi kultúrával, a népi hagyományokkal kiemelt értékként ismertetik meg a gyerekeket az óvodapedagógusok.

ZH

A gyerekek az ötletes malacfigurákkal, amiket közösen készítettek a szülőkkel

Forrás: Mikes óvoda

Ennek jegyében januárban a háziállatokról „tanultak” az óvodások, s ekkor tartják az úgynevezett disznótoros napot is, amelyen a közös feladatok elvégzéséhez szükséges családi munkamegosztásról és az összefogásról szereznek ismereteket a 3–6 évesek. Pénteken kóstoló, táncház és Hochrein Judit zenés műsora várta a gyerekeket. A szülőket is bevonják a játékos ismeretszerzésbe, ezúttal kismalacfigurákat készítettek otthon a gyerekekkel együtt. Az így született alkotásokból az óvoda előterében látható kiállítás. Kovács Józsefné Judit tagóvoda-vezető arról tájékozatta lapunkat, hogy a családok követik az óvoda szakmai programját, szívesen csatlakoznak, amit most azt is bizonyít, hogy 86 különböző technikával készült kismalacfigura érkezett, és nincs köztük két egyforma. (Az óvoda jelenlegi létszáma 107 fő.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában