A Giro d’Italia idén várhatóan nem marad el

2022.01.19. 17:16

Harmadszor is kerékpárbarát település lett Nagykanizsa

A város 2019 és 2020 után 2021-ben is elnyerte a Kerékpárosbarát Település elismerést. Balogh László polgármester szerint a díj egymást követő háromszori elnyerése jól mutatja, Kanizsa elkötelezett a bringázás népszerűsítése terén.

Benedek Bálint

Balogh László

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Balogh László

Forras: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A városvezető az elismerésről szólva elmondta: az elmúlt évtizedben Nagykanizsán jelentős kerékpáros fejlesztések történtek. A jövőben is kiemelten fontosnak tartják a kerékpáros infrastruktúra, a szolgáltatások fejlesztését, valamint a biciklizés népszerűsítését, s a szemléletformálást. 

 

– Szeretnénk, hogy a kerékpárosbarát szemlélet beépüljön akár a város közlekedésfejlesztési stratégiájába – folytatta Balogh László. – De még inkább, hogy minden egyes városlakó környezet- és egészségtudatos szemléletébe. Szerencsére már egyre többen választják a közlekedés eme környezetbarát formáját, vagy csak egyszerűen szabadidejükben, egészségük érdekében pattannak nyeregbe. Ezért is volt öröm, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavaly is meghirdette a „Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely” pályázatát, melynek kitüntető oklevele a napokban érkezett meg. 

 

A polgármester leszögezte: a Giro d’Italia kerékpárverseny az idén várhatóan nem marad el, május 8-án a szakaszbefutóval ismét kerékpáros ünnep lesz Kanizsán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában