Frissen Zalából

2021.12.03. 07:00

Sajtótájékoztató Zalaegerszegen: a polgári kormány elmúlt tíz évének sikerei

A 80 ezer forintos nyugdíjprémium mel­lé a kormány 2022 februárjában teljes 13. havi nyugdíjat is fizet – mondta Vigh László sajtótájékoztatón, a Fidesz-KDNP kormány elmúlt tíz évét is összegezve.

Mozsár Eszter

Vigh László és Jakabfy Lenke a sajtótájékoztatón Fotó: Katona

Az országgyűlési képviselő szerint a rendszerváltás óta senki nem ért el olyan gazdasági növekedést, mint ez a kabinet.

Vigh László kiemelte, hogy a jelenlegi, 7 százalékos gazdasági növekedés teszi lehetővé azokat az intézkedéséket, amivel a családoknak, nyugdíjasoknak, vállalkozóknak kedveznek, és ugyancsak ezzel indokolta a több milliárdos zalaegerszegi beruházásokat is. A politikus emlékeztetett, hogy soha nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság, valamint sikerként említette azt is, hogy nyolc esztendeje nem emelkedtek a víz-, gáz-, és villanyárak.

Vigh László és Jakabfy Lenke a sajtótájékoztatón Fotó: Katona

- A rezsicsökkentés Európában és a világon egyedülálló – fogalmazott a képviselő. – Ez komoly döntés volt, különösen most, amikor árvita zajlik a földgázzal kapcsolatban. Magyarországnak az évre van elegendő gáztartaléka, illetve 15 évre szóló megállapodást kötött a kormány a további szállításról, így okkal bízunk abban, hogy az ellátás zavartalan marad.

A politikus sikerként értékelte, hogy januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel több tízezer forinttal nő a keresetük. Ezenkívül csaknem 2 millió szülőt érint az adóvisszatérítés. A baloldallal ellentétben a polgári kormány nem akar újabb terhet rakni a családokra. Szó esett továbbá arról, hogy januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a garantált bérminimum. Jövőre a kis- és középvállalkozókat érintő adócsökkentést terveznek. A sajtótájékoztatón részt vett Jakabffy Lenke, aki egyedül élő nyugdíjasként méltatta és köszönte meg a támogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában