Bruttó 7,3 millió forintos felújítás

2021.12.12. 13:00

Megszépült a járda a zalaegerszegi Szilágyi utcában

Meg­szépült a Szilágyi Erzsébet utca mindkét oldalán a járda. A bruttó 7,3 millió forintos felújítás a Kovács Károly városépítő program keretében valósult meg, erről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és Böjte Sándor Zsolt településrészi önkormányzati képviselő. A kivitelezést a Vasi Aszfalt-Gép Kft. végezte.

Mozsár Eszter

Zalaegerszegen összesen 225 kilométer gyalogút és járda található. Az arányos városfejlesztés szempontjából a kis fejlesztések, felújítások is rendkívül fontosak az itt lakók számára, hangsúlyozta Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón. Az önkormányzatnak nagy kihívás az utak, járdák, parkolók rendbetétele, ám igyekeznek a kéréseknek folyamatosan eleget tenni, tette hozzá a polgármester. 

 

Böjte Sándor Zsolt arról számolt be, hogy a Szilágyi Erzsébet utcában lakók többször jelezték már az igényüket. Bár az utca szűk, a környékbeli cégek, vállalkozások miatt nagy ezen a részen a forgalom. Az önkormányzati képviselő továbbította a városvezetésnek, hogy szükség lenne a rossz állapotú gyalogjárda mielőbb felújítására. A tervek szerint először csak az egyik oldalnak álltak volna neki, ám végül mindkét oldalon sikerült befejezni a másfél méter széles járdák aszfaltozását. A nyugati oldalon 179 méteres, a keletin 115 méteres szakasz szépült meg. A kivitelező közel háromszáz méteren épített kerti kiemelt süllyesztett szegélyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában