Frissen Zalából

2021.12.01. 07:00

Már iskolák is pályázhatnak állatvédő címre

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem szakmai támogatásával kiírta az „Év állatvédő Óvodája” pályázatot 2022-re is. A kezdeményezés bővült: mostantól óvodák mellett általános iskolák is indulhatnak a címért.

Mozsár Eszter

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tavaszi pályázatra olyan óvodák jelentkezését várták, ahol egész évben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, s arra törekedtek, hogy nevelésükbe változatos módon beépítsék a felelős állattartást.

Áprilisban 81 színvonalas pályázat érkezett, így valamenynyien jogosultak egy éven át az „Állatbarát Óvoda” cím használatára. Közülük választották ki a legjobbakat, amelyek az állatvédő címet kapták. A szakmai zsűri 2022-ben hasonló módon díjazza az oktató-nevelő intézményeket, azaz mindkét címet odaítéli az arra érdemeseknek. A felhívással kapcsolatos tudnivalók az Állatvédelem gyerekeknek nevű honlapon érhetők el, a pályaműveket 2022. március 31-ig várják. A zalaegerszegi Kis utcai Óvoda is csatlakozott az első, áprilisi felhíváshoz, akkor Zalából egyedüliként ők kapták meg az „Év állatbarát Óvodája ” címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában