Frissen Zalából

2021.12.21. 11:30

Kritikán aluli állapotban van a Tófejt Söjtörrel összekötő út

A települést Söjtörrel összekötő, állami fenntartású, 7544. számú út állapotát érte a legtöbb kritika a falu közelmúltban megtartott közmeghallgatásán.

Gyuricza Ferenc

A Tófej–Söjtör út veszélyeire táblák is figyelmeztetnek

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A felszólalók szerint az út állapota kritikán aluli, holott azon jár a mentő, azon jutnak el a tófejiek orvoshoz és a faluból sokan járnak a szomszédos településre bevásárolni. Horváth Zoltán polgármester válaszában megerősítette, hogy kapott ígéretet a felújításra, hozzátéve: erre újfent emlékeztetni fogja az illetékeseket. 


A közlekedés helyzete más összefüggésekben is szóba került. A falubeliek szeretnék, ha a Gáni-hegyre vezető út megújulna, hiszen ott többeknek van birtoka. Az út tulajdonosa azonban nem Tófej, hanem Pusztaederics és Gutorfölde. Horváth Zoltán úgy tudja: az egyik szakasz felújítására a pusztaedericsiek nyertek pályázati támogatást. Kiemelte: a balesetveszélyes közlekedést illetően (gyorshajtást és a kihelyezett jelzőtáblák figyelmen kívül hagyását panaszolták többen) ugyancsak nincs sok mozgástere az önkormányzatnak. 


A szolgálati lakás felújítását ért kritikával – miszerint a beázás elkerülése érdekében miért nem fedték le annak külső teraszát – egyetértett a polgármester. Mint mondotta, ezt a munkát utólag fogják elvégezni, a lakás ugyanis egy sorházban található, ezért különengedély kell a munkálatokhoz. A felszólalókkal együtt a polgármester is úgy látja, hogy megfelelő tárolóhelyet kell biztosítani az önkormányzati tulajdonban lévő munkagépeknek (erre a közösségi ház mögötti terület alkalmatlan), mint ahogy fel kell újítani az összeomlástól fenyegetett volt jegyzőségi épületet is. Erre amúgy megoldást jelentene a tervezett birkózóakadémia létesítése a faluban, hiszen arra a célra akár ezt az épületet is hasznosítani tudnák. 


Volt felszólaló, aki szerint a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjpályázatnak nincsen igazi értéke, hiszen az állam jelentéktelen összeget kínál a támogatást elnyert hallgatóknak; más szerint célszerű lenne egy fadaráló gépet vásárolnia az önkormányzatnak, hiszen rengeteg ágnyesedék keletkezik a településen. Az összejövetelen mindezeken kívül szóba kerültek a civil szervezetek is, egy lakossági vélemény alapján „ők lehelnek életet” a faluba, ezért több eszmei támogatás, és a jelenleginél nagyobb megbecsülés illetné őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában