Kétnapos program

2024.05.20. 20:00

Pünkösd Rédicsen

Megtartották a hagyományos, kétnapos pünkösdi rendezvényt Rédicsen, melyen több program is várta az érdeklődőket.

Korosa Titanilla

Vigh László (j) felkereste a pünkösdi rendezvényen induló főzőcsapatokat, mellette Kondákor Róbertné, Kovácsné Major Ágnes és Nehéz Zoltán

Fotó: Korosa Titanilla

Szombatra nemzetközi motoros találkozót szervezett a helyi motorosok baráti köre, megalapozva a hangulatot, este bálba várták a szórakozni vágyókat, pünkösdhétfőn pedig tovább folytatódott az esemény. A sportpályánál délelőtt főzőverseny kezdődött, melyre 12 csapat nevezett, készült többek között babgulyás, töltött káposzta és harcsapaprikás is. Az étkeket szakmai zsűri értékelte, a legjobbakat díjazták.

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény megnyitóján megjelenteket délután Soós Endréné polgármester köszöntötte először és elmondta, hogy a falu kulturális életében kiemelt helyet foglal el a pünkösdi esemény, melyre a helyi családok és hozzátartozóik is kilátogatnak.

Fotó: Korosa Titanilla

A község vezetőjét Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke követte, aki az eseményt méltatva s úgy fogalmazott: a környékbelieknek egyértelmű, hogy Rédicsen pünkösdkor rendezvényt tartanak, s a Szentlélek tiszteletére szentelt templom búcsúját is ünneplik. Jó lehetőség ez arra, hogy a családok, barátok találkozzanak.

Fotó: Korosa Titanilla

Jelen volt az eseményen Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is, aki helyi képviselők meghívásának tett eleget. A politikus végiglátogatta a főzőcsapatokat, akik közül többen bevált családi receptek alapján készítették el az ételeket, hölgyek és urak közösen. 

Fotó: Korosa Titanilla

A délután folyamán zenés és táncos fellépők gondoskodtak a közönség szórakoztatásáról, a sztárvendég A jó Laci betyár volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában