A kamara elmúlt 25 éve

2021.12.17. 17:30

Könyvet jelentettek meg a zalai szervezet jubileumára

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben ünnepelte fennállásának negyedszázados évfordulóját. Az alkalomra Kamara 25 címmel könyv jelent meg, amit szerdán mutattak be a Kamarák Házában.

Jóna István

Seres Péter, dr. Gyimesi Endre, Henics Attila és Kovács Dezső a jubileumi kiadvánnyal

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- Az újkori kamarai rendszer megalakulása óta eltelt idő okot ad a számvetésre - fogalmazott bevezetőjében Vörös Anikó kamarai titkár. 

 

- A világjárvány későbbre tolta a kötet megjelenését - mondta Kovács Dezső, a kamara elnöke, aki kiemelte: felelősséggel tartoznak a zalai gazdaságért, és nem engedhetik, hogy feledésbe merüljön az elmúlt 25 év. A gazdaságfejlesztés, a generációváltás, a digitalizáció és az innovációk segítése a kamara kiemelt feladata lesz a jövőben is. 

 

A kötet szerkesztését dr. Gyimesi Endrére, Henics Attilára és Seres Péterre bízták. A bemutatón dr. Gyimesi Endre, a város korábbi polgármestere a kamarai rendszer és benne a zalai szervezet történetét idézte fel. Elmondta: a könyv emléket állít az alapítóknak, de nem feledkezik meg a kamaráért társadalmi munkában dolgozókról sem. Henics Attila újságíró hozzátette, hogy a kiadványban adatalapon igyekeztek megmutatni, hogy honnét indult és hova jutott el negyed évszázad alatt a kamarai rendszer. 

 

A kötetbemutató zárásaként Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában