Karácsonyi ajándék

2021.12.24. 15:00

Kedveskedtek az időseknek Murarátkán

Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt sem a helyi szépkorúak ünnepét, sem a tervezett falukarácsonyt nem tartotta meg a dél-zalai község önkormányzata. Az adventi időszakban ugyanakkor szociális juttatásokkal igyekeztek a falu lakosságát segíteni.

Gyuricza Ferenc

Gyergyák Zoltán polgármester tájékoztatása szerint kedden valamennyi murarátkai szépkorú lakosnak házhoz szállítottak egy főként tartós élelmiszerekből összeállított idősek napi csomagot, és ezzel együtt a karácsonyi ajándékot, valamint a 2022. évi Murarátka falinaptárt is kézbesítették. 

Arról az öt szépkorú polgárról sem feledkeztek meg, akik jelenleg a letenyei vagy a nagykanizsai szociális otthonban élnek, számukra is eljuttatták a karácsonyi csomagot. 

A hét elején emellett kiosztották azokat az adományokat, amiket a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ajánlott fel az önkormányzat számára. A negyven darab, ugyancsak tartós élelmiszert tartalmazó csomagot a karitász helyi képviselőjével közösen juttatták el a nehezebb szociális körülmények között élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában