Frissen Zalából

2021.12.20. 07:00

Helyreállították a tó műtárgyait Surdon

A közelmúltban elkészült a település belterületén lévő parktó fenékleürítő és vészárapasztó műtárgya, ami része volt a tavaly nyári heves esőzések miatt megrongálódott gát felújításának.

Pásztor András

Cseresnyés Péter képviselő (balról), Kanász János polgármester és Veres József lelkész a surdi tó partján

Forrás: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint azt Kanász János polgármester felelevenítette: tavaly nyáron olyan nagy esőzés történt, amelynek következtében a tó vize kilépett a mederből, és elöntötte a környező területeket. A nagy esőzés miatt a töltés is átszakadt, így a jóléti víztározót teljesen le kellett engedni.

 

- Bevallom, elég reménytelennek tűnt a helyzet, hiszen az országban számos kistelepülésen történt hasonló katasztrófa, de a Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel való egyeztetés után a Belügyminisztérium árvízvédelmi feladatok támogatására elkülönített keretéből Surd is részesült közel 43 millió forint erejéig - mondta Kanász János, és hozzátette: bízik abban, hogy a parktó helyreállítását követően több, régóta várt fejlesztés is megvalósulhat a jövőben, akár egy tó körüli sétány kialakítása is.

 

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki jelezte: az Orbán-kormány az elmúlt öt-hat évben jelentős forrásokat nyújtott a magyar vidék fejlesztéséhez.

 

- Az ország adósságcsapdából való kilábalása és az azt követő gazdasági növekedés tette lehetővé, hogy a kormány biztosítani tudta ezeket a forrásokat - fogalmazott a képviselő, majd hozzáfűzte: Surd az elmúlt években közel 200 millió forint pályázati támogatást nyert el, mely forrásokból utakat, járdákat tudtak helyreállítani, és több intézményt is sikerült felújítani, modernizálni. Ezen beruházások is hozzájárulnak ahhoz, hogy élhető legyen a magyar vidék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában