Frissen Zalából

2021.12.24. 10:09

Fontos projekt zárult le a kanizsai piarista iskolában

Lezárult a "Közösség a közösségben – A Piarista Iskola szerepvállalása Nagykanizsán a közösségi élet és társadalmi összetartozás megerősítésében” című projekt a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvodában.

Horváth-Balogh Attila

A 11. B lelkigyakorlata is a projekt keretében valósult meg Fotó: ZH Archívum

A 3 éven át tartó, több, mint 160 közösségi tevékenységet magában foglaló programsorozatot az Európai Unió 24,7 millió forinttal támogatta. Az intézményben különösen fontos a keresztény értékrend közvetítése, amely a közösségi lét megélésében ölt testet. A pályázati forrás az intézmény kiemelt céljainak megvalósítását támogatta. A program fő célkitűzései a közösségi aktivitás, társadalmi felelősségvállalás, önkéntesség erősítése, valamint a generációk közötti együttműködés és kapcsolat javítása. A projektben helyet kaptak a családok megerősítését, a fiatalok felelős életre nevelését segítő családi napok, valamint a „Tevékeny Szeretet Iskolája” program által koordinált önkéntes tevékenységek. Az intézmény drámatagozatos tanulói a „Tantermi deszkák” sorozat keretében a nagykanizsai középiskolásoknak tartottak színi előadásokat. A nyári apa-fia és apa-lánya kalandtáborok felejthetetlen élményt nyújtottak gyermeknek, szülőnek egyaránt. A több napos lelkigyakorlatok, lelkinapok témái között szerepelt például a párválasztás, a családi életre nevelés, az önismeret, kereszténység és közösség. 

A Piarista Esték rendezvénysorozat keretében többek között Lackfi János költő, Dr. Bernek Ágnes egyetemi tanár és Dr. Romsics Ignác történész tartott előadást. Az egész intézményt érintő rendezvények között pedig sportnap, zarándoklat, karácsonyi hangverseny, drámanap szerepelt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában