Frissen Zalából

2021.12.01. 08:54

Az őrület és a józanság határán táncol a Góbé Zenekar új produkciója (videó)

Az őrület és józan emberi tudat párharcát mutatja be a Vizeli Máté és Czupi Áron személyében nagykanizsai tagokkal is bíró Góbé Zenekar legújabb klipje.

Horváth-Balogh Attila

Egervári Mátyás, Hegyi Zoltán, Vizeli Máté (hátul), Rigó Márton, Czupi Áron és Várai Áron, azaz a Góbé Zenekar Fotó: ZH Archívum

A Korcs című dal klipjében az emberi elmében lakozó állatiasság és az értelem küzdelme jelenik meg. A dal rajta lesz a Góbé februárban megjelenő új albumán is, amelyről ezzel együtt már 4 dalt láthatott a közönség.

A csavaros népi popzenét játszó Góbé az utóbbi évben sorra jelentette meg friss és újszerű dalait, a legújabb, a Korcs születését somogyi nóta inspirálta. A dal a Borozóshoz hasonlóan a somogyfajszi Mediawave táborban kezdett formát ölteni, ugyanakkor a szám alapötlete már a karantén alatt megszületett Rigó Marci, a zenekar hegedűse fejében.

Egervári Mátyás, Hegyi Zoltán, Vizeli Máté (hátul), Rigó Márton, Czupi Áron és Várai Áron, azaz a Góbé Zenekar Fotó: ZH Archívum

- A szöveget Matyi (Egervári Mátyás – cimbalom) és VÁron (Várai Áron – ének) írta, illetve ollózta össze különböző népdalokból, amikből kiindulva született egy klipötletem – idézte fel Rigó Marci. – Habár nagyon jónak tűnt, valahogy mégsem akart összeállni. Egy vázlatot azért sikerült kitalálnunk, amivel felhívtuk Tímár Matyit, a klip készítőjét, hogy átbeszéljük vele is a részleteket. Érdemes volt, mert a telefonbeszélgetés közben hirtelen beugrott egy teljesen másik ötlet, ami szinte azonnal egy forgatókönyv-vázlattá állt össze a fejemben, értelmet adva egy csomó mindennek.

Nagyon tetszett benne az, hogy reflektál a nótában történtekre, a stilizált szöveg a klippel kapott egy olyan új perspektívát, ami a bennünk szunnyadó téboly és a józan értelem párharcát hívatott megmutatni, illetve azt, hogy sokszor az őrület csalhatatlan jeleit az ember akkor ismeri fel magán, amikor már késő. Konkrét szerepet kapott a videóban a kolomp, a középen megszólaló korcsos dallam pedig ezért válik a klipben is unikálissá, mert azt VÁron eredetileg is eltáncolja a színpadon, amit CZÁron (Czupi Áron -dob) a dobtémáival követ.

Az említett táncot és a Góbét február 11-én élőben is láthatjuk, a zenekar lemezbemutató koncertjén, a fővárosi Akvárium Klubban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában