Frissen Zalából

2021.12.06. 20:00

Átadták a „Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona” címet a csertalakosi művelődési házban

Az idén szeptember született Fülöp Levente és családja, illetve a település önkormányzata vehette át a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak országos hálózata által adományozott a „Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona” címet.

Korosa Titanilla

Balról jobbra: Bognárné Bengő Hajnalka, Fülöp Zoltán, Fülöp-Bakos Alexandra és Levente, Szekérné Büki Erzsébet, Jobbágy Zoltán

Forrás: Korosa Titanilla

A díjakat a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője Bognárné Bengő Hajnalka adta át tegnap a csertalakosi művelődési házban. Az irodavezető elmondta, hogy évenként egy megyei település kaphatja meg a címet, ahol az előző év december 31-ig megállapított statisztikai állandó népesség létszámához viszonyítottan legnagyobb százalékos a létszámnövekedés. Csertalakosban a 2021-es születésszám alapján 16 állandó lakosra 1 kisgyermek született, így a településen az élveszületések számának különbsége ezer lakoshoz viszonyítva 62,5 százalék.

Ezzel az aránnyal Csertalakos község elnyerte a „Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona” címet. Hozzátette, hogy a kezdeményezés célja a család szerepének erősítése, a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása. Fel kívánják hívni a figyelmet a gyermekekre, mint értékre, hiszen egy települések megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám növekedésében rejlik.

Bognárné Bengő Hajnalka (j) adta át az emléklapot és az üvegdíjat

Forrás: Korosa Titanilla

A kis Levente első gyermeke szüleinek. Édesapja, Fülöp Zoltán söjtöri, édesanyja Fülöp-Bakos Alexandra pedig a szomszéd faluból, Mikekarácsonyfáról származik. Elmondták, hogy a véletlen hozta őket Csertalakosra, a nyugodt és csendes falu megfelelő hely a gyerekneveléshez.

A jelenlévőket Szekérné Büki Erzsébet megyei vezető védőnő is köszöntötte és szólt arról, hogy a család szerepének megőrzése, megismertetése mindenkinek közös érdeke.

Jobbágy Zoltán, a közigazgatásilag Gutorföldéhez tartozó Csertalakos polgármestere elmondta, hogy jelenleg 23 bejegyezett lakója van a falunak, vannak beköltözők, nemrég budapestiek vettek meg két ingatlant, de van még néhány eladó ház, melyek várják új lakóikat. A kistelepülésen összesen négy kisgyermek él, 6-7 fő az aktív korosztályhoz tartozók száma, a többi lakó nyugdíjas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában