Frissen Zalából

2021.12.21. 07:00

Aszfaltburkolatot kapott az új házak közötti utca Bocföldén

Aszfaltburkolatot kapott a település északi részén az új házak között húzódó Kiskúti utca.

Arany Gábor

Czigányné Szabó Réka önkormányzati dolgozó, Bakos Sándor polgármester, Vigh László képviselő, Hári Barnabás és Gyulasiné Foltányi Erika önkormányzati dolgozó a szalagátvágáskor

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A beruházásra az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztéseket támogató belügyminisztériumi pályázatból 17 millió forintot kapott a község, amely 35 százalékos önrésszel, 9,2 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz. 


Erről hétfőn, sajtótájékoztatón számoltak be. Bakos Sándor polgármester elmondta, hogy az 1200 lakosú község 18 útját az elmúlt évek során igyekeztek karbantartani, ezért az átlagosnál jobb állapotúak. Kivétel a Magyar Közút kezelésében lévő Kossuth és Petőfi utca, tette hozzá. 


A község különösen kedvelt a városból kiköltöző családok körében – napjainkban már nincs is szabad házhely –, így alakult ki az a településrész is, ahol 800 méter hosszban aszfaltburkolatot kapott a bő négy méter széles Kiskúti utca a Hári Barnabás ügyvezette Aszfalt-Group Kft. kivitelezésében. Így már csak az utca északi, kisebb szakasza vár szilárd burkolatra. Megoldandó feladatként említette a polgármester a csapadék elvezetését is, mert a telkek kialakításakor betervezett öv­árok nem készült el, és nagyobb esők után a mezőgazdasági területekről elindul a sárfolyás. 


Az útavatás kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt emelte ki, hogy a Magyar falu program a kisebb beruházások támogatására jött létre azért, hogy segítségével minden faluban megújulhassanak az intézmények és az utak. Emellett más pályázati támogatások is segítik a településeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában