Isten megtartó kegyelme

2021.12.14. 09:00

A püspök szerint nem élhetjük csak magunknak az életet - Gyertyagyújtás Keszthelyen

A kegyelem és az abból következő békesség Jézus Krisztus ajándéka – fogalmazott Steinbach József, a Dunántúl református püspöke a vasárnap esti gyertyagyújtáson.

Péter B. Árpád

Steinbach József gyújtotta meg a harmadikat

Forrás: Belovári András

Steinbach József elmesélte: egy szolgálati út alkalmával láthatta Isztambulban a Boszporusz- hidat, amely pillérek nélkül ível át Európából Ázsiába. Mint mondta, felfedezte benne az evangélium üzenetét. 

 

- Mert a kegyelem éppen ez: az élő Isten annyira szeret bennünket, hogy hordozza az életünket - fogalmazott a püspök. - Sokszor olyan természetesnek tűnnek a dolgok, pedig valójában életünk minden perce Istentől függ. 

 

Ez pedig azért van, hogy mi is szeressünk másokat, segítsünk nekik, és ne csak magunknak éljük az életet - hangsúlyozta Steinbach József, hozzátéve: elsősorban azokat, akiket Isten ránk bízott, házasságban, családban, munkahelyen, a szűkebb és tágabb pátriában. A híd mindig a biztos megérkezés felé vezet. Életünk innen visz a túlpart örömébe, de a "hídon fegyelmezettnek kell lenni, betartani az irányt, a szabályokat, a korlátokat, a rendet, mert egyébként könyörtelenül beleveszünk a mélységbe". 

 

- Isten megtartó kegyelme hordoz bennünket, hogy mi is megtarthassuk egymást, és közben az életünknek legyen üdvözítő iránya - mondta Steinbach József. Lehetséges, hogy Isten emberének nyugalma nincs - folytatta -, mert teszi a dolgát, ám van békessége, ami terhelhetőséget, sziklaszilárdságot jelent, mint ahogyan a Boszporusz- hídon is szünet nélküli forgalom.

 

 - Tegyük a dolgunkat Isten dicsőségére, a másik ember javára úgy, hogy a legfeszültebb helyzetben is a békességet munkáljuk - zárta adventi gondolatait a püspök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában