Frissen Zalából

2021.11.17. 07:00

Zalai fürdővárosok a népszerű utazási célpontok között

Őrzi pozícióit a két zalai fürdőváros a legvonzóbb hazai utazási célpontok között. A legjelentősebb foglalási oldal adatai alapján Hévíz és Zalakaros is tagja volt a top 10-nek a legutóbbi hosszú hétvégén. Az összesítés szerint mindenszentekkor Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget, és a foglalások száma felülmúlta a 2019-es rekordév adatait a Szallas.hu szerint. A tíz legnépszerűbb belföldi úti cél közé került még Hévíz, Zalakaros, Szeged, Miskolctapolca és Sárvár is.

Péter B. Árpád

Látkép a Hévízi-tónál – nem véletlenül népszerű Fotó: ZH

A legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországra szólt a portálon leadott foglalások ötöde, a Balaton térségét, illetve a Nyugat-Dunántúlt az utazók 15-15 százaléka választotta. A felmérés szerint a legnépszerűbb utazási nap október 31. volt.

Látkép a Hévízi-tónál – nem véletlenül népszerű Fotó: ZH

A szállás átlagosan 15 százalékkal került többe idén éjszakánként egy személyre a tavalyi október 23-i hosszú hétvégéhez képest. Most országosan 10 ezer forint volt átlagban egy éj ára az adatok szerint. Az utazók átlagosan 38 nappal előre foglaltak, és a zömük két éjszakára érkezett. Minden harmadik vendég wellness-szálláshelyet választott, a foglalások harmada hotelbe szólt, ötöde apartmanba, illetve vendégházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában