Frissen Zalából

2021.11.11. 11:00

Új hulladékszállító Keszthely utcáin

Új hulladékgyűjtő jármű állt szolgálatba a városban november elején. A kocsit a Zalaispa Zrt. egy KEHOP-pályázat részeként szerezte be.

Péter B. Árpád

Kőrös László ügyvezető és Vozár Péterné az új autó előtt

Fotó: Halász Gábor

Az 57 millió forint plusz áfáért vásárolt autó már „dolgozik” és meghatározott rend szerint járja a város különböző területeit. A Zalaispa által beszerzett új kukásautót a HUSZ Kft. használja a jövőben, és így biztosítható, hogy a cég összes, ilyen célra használt járműve nem lesz egyszerre szolgálatban, így a karbantartások tervezetten végezhetők. Nem úgy, mint eddig: mert ha valamelyik elromlott, akkor bérelni kellett helyette másikat – fogalmazott lapunk kérdésére Vozár Péterné alpolgármester. Ráadásul ez egy új autó, így vélhetően egy jó darabig nem is lesz szükség a javítására.

Vozár Péterné azt mondta: az új jármű viszonylag kicsi, így a keskenyebb belvárosi vagy kertvárosi utcákon is könnyen közlekedik.

Kőrös László ügyvezető és Vozár Péterné az új autó előtt

Eddig nehéz helyzetben volt a HUSZ Kft., mert az elromlott járművek helyett minden esetben bérelni kellett másikat, illetve nem tervezetten javítottak, hanem szükség szerint, fogalmazott az alpolgármester. Ez most az új kukás­autó érkezésével megváltozik.

– A város köztisztaságával teljesen elégedettek sohasem lehetünk – válaszolta felvetésünkre Vozár Péterné –, de azért jobban állunk, mint korábban. A VÜZ végzi az utcaseprést, a HUSZ Kft. pedig a hulladékot gyűjti, és ma sokkal összehangoltabb a munka a két cég között, mint korábban.

Az alpolgármester további jó példaként említette, hogy nemrég kétnapos, kötegelt zöldhulladékbegyűjtést hirdettek, amely során öt tonnát szedett össze a HUSZ Kft.

– Azonban továbbra is küzdünk az illegális hulladéklerakással – tette hozzá. – Például többen a kézi szemetesbe helyezik az otthoni hulladékot, és szinte elképzelhetetlen helyekre tesznek ki feleslegessé vált tárgyakat. A lomtalanítást illetően előreléptünk, de folyamatosan megjelennek illegális hulladékszigetek, amelyek ellen harcolunk, hamarosan újabb kamerákkal is.

A KETÉH-telepen – a Zalaispa beruházásában – a közeljövőben megújul az átrakóállomás és a válogató is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában