Frissen Zalából

2021.11.12. 08:00

Tíz köbméter tüzelővel segítettek a rászorulóknak Nagykanizsán

Tíz köbméter tüzelőnek való faanyagot ajánlott fel egy inkognitóban maradó magánszemély nemrégiben rászorulóknak. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület, önkéntes fiatalok és segítő vállalkozók jóvoltából a tüzelő tegnap három családhoz került.

Benedek Bálint

A Zsigmondy-technikum fiataljai segítettek a fa mozgatásában, balról: Csonka Ámon és Dörnyei Máté Nagy Levente

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az önzetlen segítségnyújtás szép példájának lehettünk szemtanúi tegnap a város melletti Szabadhegy egyik birtokán. Az anonim felajánló jóvoltából tíz köbméter vegyes fajtájú és eltérő méretű, tüzelőnek való fát rakodtak önkéntes fiatalok először halmokba, hogy aztán a teherautón már osztályozva rendezhessék őket.

A helyszínen az adományozást és az elszállítást koordináló civil szervezet ügyvezető elnöke, Budavölgyi Kálmán elmondta: az egyik ismerősük azzal hívta fel, hogy nagyobb mennyiségű fát ajánlana fel nélkülöző családok számára, hiszen az előrejelzések szerint az idei kemény télnek ígérkezik.

A Zsigmondy-technikum fiataljai segítettek a fa mozgatásában, balról: Csonka Ámon és Dörnyei Máté
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A közösségi médiában meghirdettünk egy felhívást, melyre sokan jelentkeztek, de igyekeztünk kiválasztani a legrászorultabbakat, hogy biztosan jó helyre kerüljön a felajánlás – folytatta. – Végül három környékbeli csonka család támogatása mellett döntöttünk, ahol jellemzően az édesanyák egyedül nevelik a gyermekeiket. Számukra nemcsak a tüzelő beszerzése jelent gondot, hanem annak elszállítása, illetve a fuvardíj kifizetése is. A felajánló telkén belül is mozgatni kellett a fát, hiszen a birtok alsó része nehezen megközelíthető. Ezért magunk is meglepődtünk, mennyi jó szándékú ember él körülöttünk. Amikor erről értesült az elszállítást ingyen vállaló nagyrécsei fuvarozó, akkor még azt is felajánlotta, hogy kifizeti azoknak a munkáját, akik átrakják a faanyagot. Végül erre nem volt szükség, hiszen a Zsigmondy-technikumból önként jelentkezett nyolc fiatal, akik iskolai közösségi szolgálat keretében elvégezték a rakodást.

A példamutatásban élen járó fiatalok szívesen jöttek. Mint azt egyikük, az újudvari Dörnyei Máté elmondta: otthon gyakran segít szüleinek a tüzelő feldolgozásában és persze a rakodásban, ezért vállalta a munkát. Ráadásul jó érzéssel tölti el, hogy segíthet a rászorulókon. Ezt a gondolatot osztotta Baján Bálint is, aki szerint az ő kezük munkája szinte semmiség ahhoz képest, hogy valaki ilyen nagy mennyiségű fát ajánl fel ingyen a rászoruló családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában