Frissen Zalából

2021.11.09. 11:00

Szépkorúakat köszöntöttek Eszteregnyén

A település időseit köszöntötte péntek este a képviselő-testület nevében Kele Lajos polgármester.

Horváth-Balogh Attila

Kele Lajos a legidősebb jelenlévőnek, a 91 éves Tóth Józsefnek is gratulált

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényre – melyre a kultúrházban került sor – a 64 év felettieket hívták meg.

– Eddig a 60 év felettieket is meghívtuk, de ugye, ez még nem annyira nyugdíjas kor, ezért idén már csak a 64 év felettieket invitáltuk a köszöntésre – bocsátotta előre Kele Lajos polgármester. – Jövőre, január elsejétől 65 évre nő a nyugdíjkorhatár, ezért akkor már ezt, és az e fölötti korosztályokat értesítjük ki. Most kilencven-száz főt hívtunk meg, de sokan távol maradtak a Covid miatt, körülbelül 70-en jöttek el.

Kele Lajos a legidősebb jelenlévőnek, a 91 éves Tóth Józsefnek is gratulált
Fotó: Zalai Hírlap

Kele Lajos távollétükben köszöntötte a falu legidősebb lakóit, a 92 éves Major Lajost és a 91 esztendős Kovács Jánosnét, ajándékukat eljuttatják nekik. A polgármester a helyszínen a legidősebb jelenlévőnek, a 91 éves Tóth Józsefnek is gratulált.

A településvezető beszédében hangsúlyozta: tisztelnünk kell az időseket, mert amit az életben elértünk, azt szüleinknek, nagyszüleinknek és dédszüleinknek köszönhetjük.

– Munkánkat is az elődök példáját követve végezzük – jelentette ki Kele Lajos. – A mi életünk is akkor lesz eredményes, ha képesek leszünk utódainknak értékesebb világot teremteni és példát mutatni.

Ezt követően a helyi ovisok, az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör, a szintén helyi Rozmaring Népdalkör, valamint Dömötör Balázs műsorát tekinthették meg a szépkorúak, akiknek az önkormányzat vacsorával kedveskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában