Frissen Zalából

2021.11.22. 10:00

Pergetőversenyt rendeztek a zalalövői Borostyán-tónál

Magabiztos győzelmet aratott a második nyílt nevezésű Borostyán-tavi pergetőversenyen Németh Krisztián, a sárvári horgász ugyanis egyedül közel annyi halat fogott, mint a vetélytársak összesen. Ezenfelül ő volt az egyedüli, akinek csukák mellett süllőt is sikerült szákolnia.

Gyuricza Ferenc

Németh Gábor Valter (balról), Takács Péter, Németh Krisztián és Fekete István az eredményhirdetést követően

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A versenyre az előzetes nevezések alapján negyven főt várt a szervező Borostyán Horgász Egyesület, ám az egészségügyi veszélyhelyzet, illetve betegségek miatt többen visszamondták a részvételt. Így a regisztrációnál végül 23-an jelentek meg. Őket két szektorra osztva kezdték meg a versenyt, ám azon belül szabad mozgása volt mindenkinek, hiszen a festői szépségű tó nagysága miatt bőven jutott hely mindenkinek, minden horgász zavartalanul próbálkozhatott.

Németh Gábor Valter (balról), Takács Péter, Németh Krisztián és Fekete István az eredményhirdetést követően
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Félidőben szektorcsere következett, a szervezők így próbáltak egyenlő feltételeket biztosítani minden résztvevő számára. A verseny egyéb szabályzata általános volt, értékelésnél a halak hosszát vették figyelembe, méretkorlátozások nélkül.

A versenyen 36 hal akadt horogra, ami alatta maradt az előzetes várakozásoknak, pedig éppen a napokban végeztek telepítést a Borostyán-tavon. A kifogott halmennyiségből 14 darabbal – kilenc csukával és öt süllővel – Németh Krisztián büszkélkedhetett, ezáltal 578 centiméterrel, továbbá a második halfajért járó ötven pluszponttal toronymagasan megnyerte a versenyt. A második helyen három darab csukával (összesen 159 centiméter) a felsőjánosfai Takács Péter végzett, míg harmadik az ugyancsak három csukát (150 centiméter) fogó zalaegerszegi Fekete István lett. A legnagyobb halat, egy 82 centiméter hosszú csukát az ugyancsak egerszegi Németh Gábor Valter fogta, így ő különdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában