Frissen Zalából

2021.11.12. 16:00

Összefogással segítik a három éves zalaegerszegi leukémiás kislány családját

Példaértékű kezdeményezés valósul meg vasárnap a megyeszékhelyi Art Moziban: egy egész közösség fog össze a zalaegerszegi kislány családjának megsegítésére, akinél nemrég akut leukémiát diagnosztizáltak.

Józsa Zsuzsa

Németh Luca

A mindössze 3 éves Németh Luca sokat betegeskedett. A vizsgálatok eredménye alapján derült ki súlyos betegsége, ami teljes mértékben felborította a család életét. Édesanyja állandó jelleggel mellette van. Kórházi kezelése előreláthatólag tíz hónapot vesz igénybe, ezt követően 2023. szeptember 27-ig két hetente kontroll vizsgálat szükséges, majd három évig bizonyos időközönként. Az utazás, a gyógyszerek, valamint az otthonukban kialakítani szükséges steril szoba költségei jelentősek; ezen kívül szeretnének egy szárítógépet is vásárolni, a páratartalom csökkentése érdekében.

A mosolygós kislányra hosszú kórházi kezelés vár.

Az édesanya így nyilatkozott:

“Kislányunk Luca alig töltötte be a harmadik életévét, amikor egy hétvégi hasmenéses időszak után otthon tartottam. Biztos ami biztos, két napot kértem a háziorvostól, ne menjünk addig közösségbe. Az idő elteltével, amikor az egészségesnek tűnt Lucával elmentünk a táppénzes papírért, a háziorvosunk sápadtnak látta őt, és mondta, jó lenne egy laborvizsgálat. Még aznap időpontot kértünk Zalaegerszegre, majd a leletkiadás napján még alig múlt el dél, a háziorvosunk hívott, hogy pakoljak össze, irány a kórház gyermekosztálya.

Már önmagában ez is félelmetes volt, odaérve nem igazán beszéltek velem úgy, hogy én is értsem. Ott töltöttük az éjszakát, majd másnap közölték velünk, hogy egy órán belül itt a mentő, és átvisznek minket a Pécsi Gyermekklinikára. Fuldokoltam a helyzetben. Úgy éreztem teljesen kicsúszott a lábam alól a talaj, semmit nem mondtak, amibe kapaszkodhattam volna.

Hamar kiderült, hogy Akut Lymphoid Leukémiája van a kislányomnak.

Elkezdték a megfelelő kezeléseket, és megfelelő tájékoztatást is kapunk azóta. Még nagyon az elején tartunk ennek a küzdelemnek, és nagyon hamar átkerültünk a magas kockázati csoportba, de nem adjuk fel, bízunk Luca gyógyulásában. Amikor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy gyermeket vállalunk, a házunk belseje rendben volt, viszont csak egy szobánk volt. Úgy gondoltuk, ez nem lehet akadály, 5-6 éves korára lesz neki külön szobája, ettől sokkal, de sokkal rosszabb helyzetbe születnek gyerekek, akár több is.

Itt jön az a pont, hogy fájó szívvel, kétségbeesve, minden büszkeséget félretéve segítséget kell kérjünk, mert ez is nagyon nehéz az állandó őrlődés mellett! Apa dolgozik, mindig is dolgozott, nagyon szorgalmas, de egyedül nem megy. Én jelenleg GYÁP-ot kapok, mert én vagyok vele a kórházban. Bízunk benne nem lesz szükséges a transzplantáció, de a kezelések miatti gyenge immunrendszer miatt így is ki kell alakítanunk Lucának egy fél steril szobácskát. Köszönünk minden kis segítséget!”

Az édesanya munkatársai felkeresték a Zalaegerszegi Angyalok nevű facebook csoportot, akik segítségükre siettek

- 2019 – ben alapítottuk a Zalaegerszegi Angyalokat, ahol igyekszünk a helyi és környékbeli súlyos beteg gyermekeket segíteni. A csoportot hatan hoztuk létre, mind édesanyák. Ez nem csak minket takar, nagyon sokan állnak még mögöttünk a jó ügy érdekében. Igazából az egész várost jelenti, aki ilyenkor megmozdul – mondta Fehér Anna, a csoport egyik tagja.

A közösség sütivásárt szervez vasárnap a kislány és családjának megsegítésére

Számos támogató szándékú lakos készít süteményeket, melyet bárki megvásárolhat: a becsületkassza legkisebb tartalma is nagy segítséget jelent a családnak. A jótékonysági esemény november 14-én, 10-17 óráig lesz megrendezve a zalaegerszegi Art Moziban, ahol a finom sütiken kívül a gyermekeket csillámtetoválás és arcfestés is várja.

A lakosság már többször megmutatta, mekkora ereje van az összefogásnak. Aki teheti, látogasson el vasárnap az Art Moziba, és egy finom süteményért cserébe segítse a kis tündér és családjának nehéz helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában