Frissen Zalából

2021.11.03. 11:30

Nehezebb dolguk van, mint az elődeiknek – Pedagógusokat köszöntöttek Zalaegerszegen (videó)

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézményekben nevelő-oktató munkát végző pedagógusokat jutalmaztak kedden a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Hét miniszteri elismerő oklevelet nyújtottak át, valamint köszöntötték a nemrégiben Németh László-díjat és Bonis Bona díjat elnyert tanárokat.

Arany Horváth Zsuzsa

Díjazott pedagógusok a hangversenyterem színpadán. Első sor: Benedek Sarolta, Bothné Komor Judit, Olasz Jánosné, Panyi Katalin, Győrffyné Könczöl Tímea. Középső sor: Kajári Attila, a tankerület igazgatója, Kovács Anikó Lívia, Szekér Gábor, Vigh László országgyűlési képviselő. Hátsó sor: Kiss Zsolt, Mikóné Kocsis Éva, Stárics Roland

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A tankerületi ünnepség fényét a zalaszentgróti zeneiskola növendékei emelték, Kovács-Markó Ákos, Nyírő Bertalan és tanáruk, Ludmány János adott elő egy-egy zeneművet, majd Vigh László országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez. Elmondta, apaként, nagyapaként kíséri figyelemmel a közoktatást, s látja, a mai pedagógusokra nagyobb teher hárul, mint évtizedekkel korábban, hiszen a mobiltelefon, az internet világában kell felkelteni a gyerekek érdeklődését a tudás, a tanulás iránt. A képviselő fontosnak tartja, hogy a diákok követendő életmintát lássanak maguk előtt, méghozzá a szülőktől és a pedagógusoktól egyaránt. Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerületi központ igazgatója elismeréssel adózott a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanárok munkájának, a nyugdíjba vonulóktól pedig azt kérte, tapasztalataik átadásával továbbra is segítsék a kollégáikat.

Díjazott pedagógusok a hangversenyterem színpadán. Első sor: Benedek Sarolta, Bothné Komor Judit, Olasz Jánosné, Panyi Katalin, Győrffyné Könczöl Tímea. Középső sor: Kajári Attila, a tankerület igazgatója, Kovács Anikó Lívia, Szekér Gábor, Vigh László országgyűlési képviselő. Hátsó sor: Kiss Zsolt, Mikóné Kocsis Éva, Stárics Roland
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Miniszteri elismerő oklevélben részesült Benedek Sarolta, a zalaegerszegi Kölcsey-gimnázium nyelvtanára, a nyugdíjba vonuló Bothné Komor Judit (az Ady-iskola igazgatóhelyettese), Győrffyné Könczöl Tímea, a megyeszékhelyi Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola igazgatója, Kovács Anikó Lívia, a bagodi általános iskola igazgatóhelyettese, az aktív pályafutását szintén befejező Olasz Jánosné, a tófeji általános iskola vezetője, Panyi Katalin, a zalaegerszegi Liszt-iskola tanítója, az innovatív pedagógia szakértője és Szekér Gábor, a megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnázium testnevelője, a kosárlabdacsapat mentora. A jelenlévők az elhangzott életrajzok alapján gazdag, tartalmas pedagógiai sikereknek tapsolhattak.

A miniszteri dicséretek után a tehetséggondozásban kitűnő eredményeket elért kollégákat köszöntöttek. A Németh László-díjat korábban Budapesten vehette át Kiss Zsolt, a Zrínyi-gimnázium igazgatóhelyettese a tanítványai által a matematika, informatika, fizika terén elért sikerekért. Mikóné Kocsis Éva (zalaegerszegi Eötvös általános iskola) és Stárics Roland (Zrínyi-gimnázium) a tehetségek felkarolásáért Bonis Bona díjat nyert el 2021-ben, ezzel öregbítve a zalai oktatásügy hírnevét. A rendezvényen szót ejtettek a tankerület intézményeinek friss vezetői kinevezéseiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában