Frissen Zalából

2021.11.22. 06:50

Működésének 30. évfordulóját ünnepli a Karitász zalaegerszegi szervezete

Működésének 30. évfordulóját ünnepli a Szombathelyi egyházmegye zalaegerszegi Jézus Szíve plébániája égisze alatt működő Karitász szervezet, amely vasárnap délután az olai templomba invitálta tagjait, támogatóit.

Arany Horváth Zsuzsa

Az önkéntesek közül Ruisz Jánosné veszi át az elismerő oklevelet Kovács Erzsébettől

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Karitász, az elesetteket, szegényeket, segítségre szorulókat támogató nemzetközi szervezet 200 országban van jelen, hazánkban 800 településen jelent támaszt jótékony akcióival mindazoknak, akik egészségi, anyagi okokból gyámolításra szorulnak. Az olai templomhoz kötődő szervezet, ha kell, vállalkozói hozzájárulással tűzifát, számítógépet, ruhát, gyógyszert, fenyőfát biztosít, tanévkezdési, ünnepek előtti adománycsomagokkal segíti a rászoruló zalaegerszegieket. Erről a templomban tartott összejövetelen Kovács Erzsébet, a 20 főt és számos önkéntest számláló csoport vezetője szólt, hozzátéve, a városi jótékony akciókban is részt vesznek. A csoport munkáját a szombathelyi Karitász igazgatója, Tuczainé Régvári Marietta is méltatta, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke pedig köszönete mellett a megyei önkormányzat oklevelét nyújtotta át a csoport vezetőjének.

Az önkéntesek közül Ruisz Jánosné veszi át az elismerő oklevelet Kovács Erzsébettől
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az olai templom mellett működő katolikus Karitász csoport alapító tagjai közül önzetlen munkájukat elismerő oklevelet nyert el dr. Horváth Éva, Méhes Ferencné, Ulbert Ferencné, Joó József. Molnár József önkéntes segítő a szombati szombathelyi ünnepségen vehette át az elismerést. A 30 éves működést ünneplő rendezvényen Sziráki Péter és zenekara, valamint Czegő Terézia Gobbi Hilda-díjas aranydiplomás színművésznő szavalata emelte az együttlét hangulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában