Frissen Zalából

2021.11.30. 14:00

Miklósfán is várja a leveleket a Mikulás (videó)

A Nagykanizsa Miklósfa városrészében élők kezdeményezésre és az ugyancsak Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület támogatásával az idén is üzenhetnek a Mikulásnak a településrészen élő gyerekek, akitől levél érkezik ott ajándék kerül a kifényesített csizmába.

Benedek Bálint

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

A városrészben nem csak a gyerekeknek fontos az ünnep, hiszen az egyesület korábban szobrot is állított Szent Miklós tiszteletére. Sőt a régi feljegyzések szerint az 1700-as években a mai templom helyén Szent Miklós tiszteletére egy fatemplomot emeltek.

Most pedig a gyerekeken a sor, hogy levelet írjanak a Mikulásnak. A szervezők a Mindenki Háza postaládájába és a Miklósfai tagóvoda elé elhelyezett ládába december 2-ig (csütörtök) várják a kedves üzeneteket és rajzokat. A szervezők arra kérik a családokat, hogy a pontos címüket is írják meg, s akkor december 5-én (vasárnap) 17 órától a Mikulás kerekeken guruló szánjával postázza az ajándékokat. A járványhelyzet miatt személyes találkozóra nem lesz lehetőség, de az ablakokból lehet integetni a Mikulásnak és segítőinek, a manóknak.

 

Ezek is érdekelhetik