Frissen Zalából

2021.11.12. 11:00

Környezetvédelem és én – megtartották a zalaegerszegi rajzpályázat eredményhirdetését

A Környezetvédelem és én címmel még szeptemberben írt ki rajzpályázatot a megyeszékhely önkormányzata az általános iskolai diákok számára, melynek ünnepélyes eredményhirdetését tartották a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Jóna István

Képünkön a díjazottak: Szalai Szonja, Hóbor Noémi, Balogh Alex, Horváth Borbála, Varga Kolos

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A város célja a rajzpályázattal a környezettudatos gondolkodás hangsúlyozása volt, és egyben szerették volna azt is látni, hogy mit gondolnak erről a témáról a fiatalok – vezette fel az eredményhirdetést Bali Zoltán alpolgármester.

Hozzátette, a környezetet sújtó problémák, az éghajlatváltozás komoly kihívást jelent a ma emberének. A szemléletformálást otthon és az iskolákban is a legkisebb korban kell elkezdeni, hogy annak a jövőnkre gyakorolt hatása érezhető legyen.

Képünkön a díjazottak: Szalai Szonja, Hóbor Noémi, Balogh Alex, Horváth Borbála, Varga Kolos
Fotó: Zalai Hírlap

A rajzpályázatra összesen 430 különböző technikával készült mű érkezett. A szakmai zsűri a legjobb ötven alkotást választotta ki, melyeket kiállítottak a zsinagógában. A gyerekek alkotásaiból összeállított tárlat egy hétig lesz látható.

A díjátadó előtt Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte a székeket csordultig megtöltő fiatalokat.

– Fantasztikus alkotásokkal gazdagodtunk, és látszik, hogy a fiatalok, a gyermekek fontosnak tartják ennek a városnak, a közösségnek vagy akár az egész bolygónak a jövőjét, hiszen a környezetvédelmet, a természetvédelmet, a klímavédelmet is megjelenítették ábrázolásaikban. Az alkotásokból az is kiolvasható, igyekeznek környezettudatosan élni a mindennapjaikat – fogalmazott a polgármester.

A legjobb alkotásokat értékes díjakkal ismerték el a szervezők. Az alsós, 1–4. osztályos kategóriában a legjobbnak Hóbor Noémi (Liszt-iskola) alkotását látta a zsűri. Második Horváth Borbála (Dózsa-iskola), míg a harmadik Balogh Alex (Eötvös-iskola) lett.

Az 5–8. osztályosok között a legjobb alkotónak járó ajándékot Szalai Szonja (Eötvös-iskola) kapta. A második helyezett Andó Liza (Ady-iskola), a harmadik Varga Kolos (Petőfi-iskola) lett.

Az eredményhirdetés után a környezetvédelemhez kapcsolódóan levetítették Zalaegerszeg klímavédelmi s a város Smart City fejlesztéseiről készült filmjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában