Frissen Zalából

2021.11.23. 07:00

Két új berendezés érkezett a söjtöri orvosi rendelőbe

A Magyar falu program keretében a Miniszterelnökség a nyár végén közel 1,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az önkormányzatot. Az összegből vásárolt berendezések a közelmúltban érkeztek meg az orvosi rendelőbe.

Varga Andor

2019.06.26.Söjtöri napelem telep átadása.Könyves Gábor Söjtör polgármestere.Katona Tibor,Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Könyves Gábor polgármestertől megtudtuk: egy boka- kar-index meghatározását biztosító automatizált vérnyomásmérőt és egy EKG-készüléket szereztek be.

- Háziorvosunk, dr. Simán László javaslata alapján szereztük be a berendezéseket, melyek a háziorvosi és a házi gyermekorvosi rendelő eszközállományát gyarapítják – mondta el a polgármester. A település egészségházának fejlesztéséhez kapcsolódik az önkormányzat egy másik sikeres pályázata is. Ennek keretében a Belügyminisztériumtól több mint 24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a falu. A pénzből a jövő év elején megújulhat az intézmény épületének homlokzata, lábazata és faburkolatai, valamint napelemek kerülnek a tetőre, és lezajlik a kazáncsere és a fűtés korszerűsítése is. A korábbi évek kisebb, önerős fejlesztései után ezzel végbemegy az épület teljes felújítása.

Kiemelt képünkön Könyves Gábor polgármester Fotó: ARCHÍV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában