Frissen Zalából

2021.11.22. 14:54

Csütörtökön kezdődik az Egerszegi Advent! (frissítve)

November 25-én, csütörtökön nyit és december 24-én 13 óráig várja az érdeklődőket az Egerszegi Advent, amely a hagyományos karácsonyi vásár és a színes programok mellett idén több újdonságot is kínál. A népszerű újévköszöntő rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmarad.

Varga Lívia

Balaicz Zoltán polgármester (középen) a rendezvény szervezői és vendéglátósai körében Fotó: Katona Tibor

Erről a városházán számolt be hétfőn Balaicz Zoltán polgármester a rendezvény szervezőivel és részt vevő vendéglátósaival. Emlékeztetett: a 2015-ben megújult adventi program az évek során egyre gazdagabb és népszerűbb lett, de tavaly a járvány áldozatául esett.

Idén viszont „újra együtt készülünk az ünnepekre, annál is inkább, mert minden korábbinál nagyobb szükség van az együttlétre, a közösségeink és az emberi kapcsolataink újraépítésére, a mosolyra”, hangsúlyozta Balaicz Zoltán.

Mint elhangzott, a város karácsonyfája kedden érkezik meg a polgármesteri hivatal elé, szerdán már a díszek is felkerülnek rá, a Dísz téri szökőkút pedig nagy, négygyertyás adventi koszorúvá válik. Idén is lehet szavazni a legfinomabb forralt borra, lesz kivilágított szán, szelfipont és élő betlehem, a december 24-i bejgliosztás azonban elmarad.

Balaicz Zoltán polgármester (középen) a rendezvény szervezői és
vendéglátósai körében Fotó: Katona Tibor

A tervek szerint csütörtökön nyit a 30x15 méteres szabadtéri jégpálya is, amelyen ugyanolyan feltételekkel lehet majd korcsolyázni, mint a jégcsarnokban, tájékoztatott Hunyadi Bianka, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány elnöke.

Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ Zala megyei egyesületének elnöke elmondta: a kereskedők és vendéglátósok örömmel mondtak igent a hívó szóra, a karácsonyi vásár hétfőtől szombatig 9-19 óráig, vasárnap 9-18 óráig várja az érdeklődőket egyebek mellett kézműves termékekkel és gazdag gasztronómiai kínálattal. Kelemen Attila, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője kiemelte: hétköznap a zalaegerszegi óvodások lépnek fel a Dísz téri színpadon, s a szombati gyertyagyújtások alkalmával egyebek mellett Laposa Julcsi népzenész, a Kis-Hétrét, valamint a Takács Percussion ütőegyüttes szórakoztat. December 6-án délután pedig a Mikulás is végigvonul hintójával a Kossuth utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában