Frissen Zalából

2021.11.10. 10:00

Babaköszöntő csomaggal segíti újszülötteket a keszthelyi önkormányzat

Babaköszöntő csomag várja a november elseje után érkezett újszülötteket az önkormányzat jóvoltából.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint és a városi ajándékok egy része a tegnapi sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Andras Belovari

Keszthely eljutott a következő szintjére a családok támogatásának azzal, hogy a novembertől megszülető gyermekeknek, illetve szüleiknek támogatást nyújt. A város egyaránt szeretné segíteni fiataljait és időseit, fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint polgármester, aki sorolta: létrehozták az idősügyi tanácsot, az idősek szállítószolgálatát, a Keszthely hazavár programot és az Ifjúsági Kerekasztalt is. Mindennek „az a célja, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig támogassa polgárait az önkormányzat, amivel akár példát mutathat más települések számára is”.

Nagy Bálint és a városi ajándékok egy része a tegnapi sajtótájékoztatón
Fotó: Zalai Hírlap

– Most újabb fordulóponthoz érkeztünk – mondta Nagy Bálint –, hiszen a gyermekvállalást népszerűsítjük, és egyben a keszthelyi identitást is szeretnénk erősíteni. A november 1-je után született helyi fiatalok szüleinek úgynevezett kezdőcsomagot állítottunk össze, külön a ­fiúknak és a lányoknak, benne például babaruhával és pelenkával.

A polgármester szerint ez csak az első lépés, a jövő évi költségvetésben szeretnének lehetőséget teremteni a választható védőoltások jelentős támogatására. Ezzel kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések a város gyermekorvosaival.

Nagy Bálint leszögezte: minden ifjú keszthelyi családja kap egy tájékoztató levelet arról, hogyan tudja igényelni és átvenni a csomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában