Frissen Zalából

2021.11.17. 14:45

Az oltási akcióhéten sem kell várakoznia annak, aki időpontfoglalással érkezik!

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Oltópontja csatlakozik az oltási akcióhéthez 2021. november 22-28. között.

ZH

Békéscsaba, 2021. augusztus 7. Fekete Beáta asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 7-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A kórház közleményében jelezte: ebben az időszakban az oltatlanokat kivételesen előzetes regisztráció nélkül is fogadják reggel 7 és este 19 óra között. A regisztráció és/vagy időpontfoglalás nélkül érkezőket a Rendelőintézet földszintjén kialakított oltóponton várják. Regisztrációjukat a helyszínen végzik el érkezési sorrendben és az oltás is érkezési rendben történik. A helyszíni adminisztráció csökkentése érdekében kérik, hogy a megfelelő beleegyező nyilatkozatot kitöltve vigyék magukkal.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni. Ebben az esetben kiküszöbölhető a hosszas várakozás. Az időpontot foglalt pácienseket a Neurológia földszintjén kialakított Oltóponton várják.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Kérjik, hogy az érkezők vigyék magukkal

– a személyazonosító iratokat és a TAJ-kártyát,

– aki már kapott oltást, az oltási kártyát is hoznia kell.

Valamennyi oltás felvétele előtt kötelező a beleegyező nyilatkozat megtétele. Az ügyintézést gyorsítja, ha a páciensek – akár időpontra, akár időpontfoglalás nélkül érkeznek – előre kitöltik és magukkal hozzák az oltásuknak megfelelő beleegyező nyilatkozatot. A nyilatkozatok letölthetők a www.zmkorhaz.hu honlap Oltópont menüjéből.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában