Frissen Zalából

2021.11.11. 18:22

A szociális szférában dolgozókat köszöntötték Zalaegerszegen (videó)

A szociális szférában dolgozókat köszöntötték megyeszerte a Szociális Munka napja alkalmából. Hivatalosan 1997-ben nyilvánították világszerte november 12-ét a szakterületen dolgozók napjává és 2016 óta munkaszüneti nap is ez a számukra.

Jóna István

Előtérben a díjazottak Szőke Adrienn, Csehnémeth Éva, Horváthné Rudovics Éva, Nagy Bernadett, míg mögöttük a köszöntők Balaicz Zoltán és Vass Mónika

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az országban Zalaegerszeg volt az első, ahol 2001-ben megszervezték megtartották a Szociális Munka napját. Az eltelt időben sok nagyszerű rendezvény keretében köszöntötték a dolgozókat, amit a járványhelyzet miatt idén csak szűk keretek között a városházán tudtak megtenni.

Előtérben a díjazottak Szőke Adrienn, Csehnémeth Éva, Horváthné Rudovics Éva, Nagy Bernadett, míg mögöttük a köszöntők Balaicz Zoltán és Vass Mónika
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ezen a napon egy fokkal nagyobb figyelem irányul azokra a szociális területen dolgozó emberekre, akik rászoruló embertársaik segítését választották hivatásuknak. Igazából az év minden napján köszönetet kellene mondanunk nekik, hogy fáradtságot nem kímélve segítik embertársaink gyógyulását – mondta Balaicz Zoltán a köszöntőjében.

Az elismerések átadása előtt a városvezető köszönetet mondott az önkormányzata fenntartásában lévő szociális intézményben dolgozónak az elhivatottságért és a kiváló helytállásért, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak.

Zalaegerszegen a megszokottól eltérően nem fehér asztal mellett, kellemes beszélgetés és finom vacsora mellett köszöntötték a szociális szférában dolgozókat a Szociális Munka napján, hanem rendhagyó módon, a Városházán. Idén négy személy tevékenységét ismerték el, akik a saját szakterületükön kiemelkedő munkát, szolgálatot végeznek.

Díszoklevéllel és tárgyjutalommal köszöntötték Nagy Bernadettet, aki szociális asszisztensként dolgozik a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központban. Horváthné Rudovics Évát és Csehnémeth Évát a Zalaegerszegi Gondozási Központ javaslatára köszöntöttek. Végül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Területi szervezete részéről Vass Mónika titkár adott át elismerő oklevelet Szőke Adriennek a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthona gyógytornászának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában