Frissen Zalából

2021.11.13. 07:00

A szociális szférában dolgozókat köszöntötték a Megyeházán

A Megyeháza Deák termében köszöntötték a szociális szférában dolgozókat a szociális munka napja alkalmából rendezett megyei ünnepségen. Tizenhat dolgozó vehetett át elismerést.

Jóna István

A szociális munka napja alkalmából díjazott dolgozók, vezetőik és a díjátadók. A hátsó sorban Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, a kitüntetettek közül Mersei Jenő, valamint Zimborás Béla, az SzGyF megyei igazgatója és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere. Az első két sorban a kitüntetettek. Díjat kapott a tegnapi ünnepségen Salamon Edit, Horváth Nóra, Barti Melinda, Cserhátiné Farkas Ildikó, Spilák Beáta, Bogdán Bettina, Orsós Mónika, Csehné Bognár Hajnalka, Bella Nikoletta, Nagy Ferencné, Németh Judit, Kelemen Istvánné, Kopácsi Józsefné, Kálmán-Horváth Ildikó, Székely Krisztina Fotó: Pezzetta Umberto

E nap minden évben jó alkalom arra, hogy a közvélemény figyelme azokra irányuljon, akik rászoruló embertársaik segítségét választották hivatásként. A világnapon köszönetet mondhatunk azoknak, akik vállalják, hogy mások emberi méltóságáért fáradságot nem kímélve, az év minden napján dolgoznak – hangzott el az ünnepség elején. – A szociális munka egy olyan terület, amelyet nem tudunk helyettesíteni gépekkel.

Nem pótolható az, amikor reggel ébredés után az ápoló rámosolyog a betegre, mond egy kedves szót, beszélget, gondoskodásával szebbé teszi az emberek napját. Ők azok, akiket minden tisztelet és elismerés megillet. Amit tesznek, az felbecsülhetetlen – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. A fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság részéről Cséplőné Gönczi Veronika szakmai főigazgató- helyettes köszöntötte a meghívottakat. Kiemelte, hogy a szociális szférában dolgozó emberek egyediek és utánozhatatlanok, mint a rájuk bízott gyerekek, vagy felnőttek, akiknek sajátos problémáik vannak.

 

A szociális munka napja alkalmából díjazott dolgozók, vezetőik és a díjátadók. A hátsó sorban Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, a kitüntetettek közül Mersei Jenő, valamint Zimborás Béla, az SzGyF megyei igazgatója és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere. Az első két sorban a kitüntetettek. Díjat kapott a tegnapi ünnepségen Salamon Edit, Horváth Nóra, Barti Melinda, Cserhátiné Farkas Ildikó, Spilák Beáta, Bogdán Bettina, Orsós Mónika, Csehné Bognár Hajnalka, Bella Nikoletta, Nagy Ferencné,
Németh Judit, Kelemen Istvánné, Kopácsi Józsefné, Kálmán-Horváth Ildikó, Székely Krisztina Fotó: Pezzetta Umberto

 

 

Olyan szakemberek dolgoznak ebben a szférában, akik minden körülmények között helytállnak, és megpróbálják tudásuk legjavát adni annak érdekében, hogy a rájuk bízott ellátottak a lehető legjobb ellátást kapják. Hozzátette, hogy a pandémia alatt a szociális szféra nagyobb figyelmet kapott. Amit láttak az emberek, azt tapasztalhatják mindennap az intézményekben. Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a jelenlévőket, majd Zimborás Béla megyei igazgatóval együtt köszönték meg a dolgozók áldozatos munkáját. Főigazgatói dicséretben hét, igazgatói dicséretben nyolc, Zala Megye Címere plakettben egy szakember részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában