Frissen Zalából

2021.11.13. 20:00

A közösségi média veszélyeiről tartottak előadást Zalaegerszegen

A közösségi média már nem csupán egy platform. De akkor mi? – ezzel a címmel szervezett szakmai előadást a Technika Házában a Mathias Corvinus Collegium képzési központja.

Jóna István

Dr. Norman Lewis előadás közben Fotó: Pezzetta Umberto

A pénteki előadással párhuzamosan egy médiakonferencia zajlott Budapesten, melynek központi kérdése, hogy milyen hatással vannak a digitális kor vívmányai a véleménynyilvánítás szabadságára, és milyen kihívásokkal szembesül az újságírói szakma ezeken a platformokon – tájékoztatott dr. Sali Zsófia, a Zalaegerszegi Képzési Központ vezetője. A fővárosi konferencián több külföldi újságíró, illetve médiaszakember szólalt fel csütörtökön, akik pénteken az ország több vidéki városában tartottak előadást, és beszélgettek gyerekekkel. Zalaegerszegre dr. Norman Lewis író, előadó és tanácsadó az innováció és a technológia szakterületéről érkezett, őt egy középiskolás diák, Gál Regina kérdezte a témával kapcsolatban.

Dr. Norman Lewis előadás közben Fotó: Pezzetta Umberto

Az angolul tartott előadáson kiemelte, hogy a társadalom értelmiségi részének nagy felelőssége van abban, hogy a közösségi médiának a trükkjeit, sajátosságait, módszereit miként és mire használja. – Nem kell feltétlenül mindent elhinni, amit a közösségi felületeken megosztanak, hanem meg kell győződni arról, hogy hiteles a forrásuk. A téves információk rossz irányba befolyásolják a felhasználókat – hangzott el az előadásban. Norman Lewis hozzátette, hogy nem mindenki ismeri fel a nemkívánatos tartalmakat, ami a véleményét negatív irányba befolyásolhatja. A közösségi médiának a működési elvét, a hátulütőit, negatív hatásait fontos ismertetni, felvillantani az emberek ellőtt, hogy el tudják dönteni mi a valós és mi nem. Felhívta a figyelmet arra, hogy ne ragadjanak le a közösségi felületeken a fiatalok, és ne posztoljanak felesleges dolgokat, hanem helyette forduljanak az igazi értékek felé, és fedezzék fel a körülöttük levő csodás világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában